„Ситуацията вече е изтървана – коронавирусно, икономически и психологически“

0


Управляващите вече предвиждат по-строги ограничителни мерки заради ръста на заразени и починали от коронавируса, както и заради силния натиск върху болниците, след като до вчера уверяваха, че това не е необходимо. Новината предизвика иронични коментари в социалните мрежи. Изданието „Дневник“ подбра коментари по темата без претенция за изчерпателност.

Самуил Петканов, журналист:

Това, дето вчера викат, че няма да има нови ограничителни мерки, а днеска обявяват, че всичко ще се затвори, е същото от една година.

Не изкупувайте маски, не помагат. Навън само с маска. В парка само в едната посока родители с малки деца и след три дни отворят кръчмите. Ваксината е абсолютно безвредна, ама суспендираме имунизациите, че май не е, въпреки че със сигурност е супер, само че то не че имаме дози, щото не сме страна по споразуменията, понеже сме преговаряли лично само с тея, дето още не са им одобрени ваксините. Децата са най-големият преносител на зарази – цяло лято работеха детските градини, цял януари – също и в това време случаите спадаха. Затваряме ноември, отваряме всичко за Нова година, каквото и да става. Лъжа е, че ще затваряме, как смеете!
Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (5779)

Иди ми, дойди ми. Никакъв ясен критерий отново и отново. Днеска всичко е под контрол, утре издишаме.
Тези хора са тотално неадекватни в комуникацията си, а населението вече масово и необратимо е изградило антитела срещу това под формата на симпатии към всевъзможни конспиративни теории. И ситуацията вече е изтървана – коронавирусно, икономически и психологически.

Евгений Дайнов, политолог:

Започва да изглежда, че вместо да ходим на избори, ще ни предложат да ходим на цирк.

Чавдар Петров:

Да обобщим:

събота: Нищо няма да затварям

неделя: Ако продължава така, затваряме молове и фитнес

понеделник: Няма да затваряме молове и фитнес

вторник: Затваряме всичко.

Мария Милушева, творчески директор в Noble Graphics:

Аз правилно ли разбрах, че в петък, когато е крайният срок за подаване на молба за гласуване по настоящ адрес, тепърва ще ни кажат дали ще сме запрени кой където е в следващите две седмици до изборите, включително? Какво е това ментално джудо, какви са тези Queen’s Gambit хватки?

Николай Лавчиев:

Понеже властите твърдят, че управляват пандемията у нас, да попитам – да не би да имат предвид, че я управляват така, както пиян водач на МПС извършва ПТП. Щото нали и той формално управлява автомобила, ама…

Ивайло Мирчев, кандидат-депутат от „Демократична България“:

ГЕРБ, 15 март: „Няма да въвеждаме нови мерки срещу коронавируса.“

ГЕРБ, 16 март: „Затваряме всичко!“

Положението е: Хаос, хаос, хаос

Христо Комарницки, карикатурист:

Съчувствам на всички световни лидери, страни и народи, които следват „българския модел“ за справяне с пандемията…

Катя Крънчева, собственик на счетоводна къща:

То беше ясно, че пак ще се стигне до тук: 4637 новозаразени, 24% от тестовете, 187 починали, близо 600 интубирани. (…) Като гледам снимките и клиповете от кръчми, барове и ресторанти, виждам пир по време на чума. Ето тези избиратели са им най-мили и драги – невежи и прости. И с тях се съобразяват най-много. И от страх и желание да угодят на ето тази примитивна масовка, управляващите са ни оставили на естествения подбор.

Ваксинирани или не, ние вкъщи тези избори ще ги пропуснем целокупно. Да си ги избират кръчмари и чалгари, като ще се толерира тъпотията и невежеството, чак до такава степен!

Татяна Кристи, журналист:

Рекокрден брой заразени и починали от ковид, отсъства масова ваксинация. А Борисов казва в същия ден: „Всичко е под контрол“.

Иво Инджов, експерт по политически комуникации:

Само преди три седмици, на фона на „мощен щит“ от преболедували и ваксинирани Борисов нареди: Отваряйте! А сега готвят третия локдаун…

Пламен Тачев:

В коя болница ще сте на Нова година?

Източник: „Дневник“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече