В действителност мегалодоните били още по-големи

0

Мегалодоните винаги са били свързани с ужасяващи огромни морски твари, които не се страхували от нищо и били непобедими. В действителност те се оказват много по-големи, отколкото преди това мислели учените, съобщава порталът planetanovosti.com.

Мегалодонът Carcharocles – според предположенията на специалистите, е достигал дължина до 18 метра. Размерът на древната акула е сравним с модерна триетажна къща. Но последното проучване на експертите установява, че всъщност тези хищни същества са били много по-големи.

Джон Лонг и Майкъл Сиверсън извършват задълбочен анализ на зъбите на мегалодон и установяват, че хощниците са били по-големи от приеманото досега – максималният размер на древната акула е достигал 20 метра дължина. Разбира се, не всички екземпляри са имали тези размери, но не било рядкост сред мегалодоните да се срещат и истински гиганти.

Мнозина вярват, че древната акула все още съществува и се крие в океанските неизседвани дълбини, където никой не може да я открие. Според учени обаче мегалодонът не съществува вече, а ако има останали на дъното на океана, това би могло лесно да се докаже с помощта на модерно оборудване.

Превод и редакция: Ина Димитрова

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече