Трима военни загинаха при инцидент с бомбардировач Ту-223МЗ на летището до Калуга

0

Трима военни загинаха в резултат на задействане на катапултите при вкючването на двигателите на тежкия бомбардировач Ту-22М3 на летището край Калуга. Информацията е на ТАСС, която се позовава на свой източник във военните структури на региона.

„На земята, при стартиране на двигателите, катапултите са се задействали. Трима души загинаха, включително командирът на полка, който е седял на мястото на инструктора“, твърди събеседникът на агенцията.

Ту-22М3 е далекобоен бомбардировач, модификация на известния в СССР стратегически бомбардировач Ту-22М. Екипажът на този тип самолети се състои от четирима човека: командир, помощник-командир, щурман и оператор.

Напомняме, че на 22 януари 2019 г. бомбардировач Ту22М3 на руските ВВС катастрофира при опит за кацане на военното летище край Мурманск, като тогава оцеляха само командирът и щурманът, а останалите двама членове на екипажа загинаха. Като вероятната причина за катастрофата бе посочена грешка на пилота, след като при захода към пистата машината е попаднала в зона с обилен снеговалеж и виелица.

Превод и редакция: Ина Димитрова

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече