Поредица магнитни бури ни удря през април

0

Отдавна е доказано, че магнитните бури могат да причинят влошаване на здравето и провали в изпълнението на плановете на човек, така че бъдете особено внимателни през тези периоди.

През първата половина на април метеочувствителните хора ще усетят дискомфорта от поредица магнитни бури – те ще ни връхлитат една  след друга и ще са по-продължителни от обичайното. Учените предупредиха и на кои дати хората да бъдат готови за това, съобщава порталът planetanovosti.com.

На 28 март ще започне магнитна буря, която ще утихне чак на 30-ти. Силата на явлението се прогнозира като G1, т.е. ефектът му ще засегне мнозина. През април първата буря ще е на 2-и. Интензивността ще е средна, но никой не е „имунизиран” срещу апатия, главоболие и обща слабост.

Доста силна буря ще има на 8 април, а пикът й ще е на 10-и. Феноменът се очаква също със силата на G1, така че си струва да се подготвите предварително за евентуален спад в ефективността на работата и здравословното неразположение.

Последната буря за предстоящия месец ще е на 16 – 17-и. Тя също ще бъде изключително интензивна. Дори напълно здрави хора могат да изпитат влиянието й.

Възможни са леки магнитни колебания на 3, 12, 14, 18, 19, 27, 29 април.

Кой е засегнат

Хората с хронични и автоимунни заболявания, пациенти с хипертония или хипотония, астматици и страдащи от сърдечно-съдови заболявания ще усетят магниттните бури особено силно. Някои експерти дори твърдят, че болните от рак и заразените с ХИВ ще се чувстват много зле. Децата и възрастните хора също могат да усетят влиянието на слънчевите изригвания, причинили явлението.

В дните на магнитни бури изброените категории хора могат да почувстват главоболие, много от тях – дори мигрена, болки в тялото, скокове в кръвното налягане, гадене и повръщане, световъртеж, психични разстройства, раздразнителност и дори пристъпи на паника. Общото състояние ще бъде летаргично, ще се появи апатия и сънливост, а при някои и безсъние.

За съжаление метеорологичната зависимост не може да бъде излекувана. За да се улесни влиянието на геомагнитното поле върху тялото, по-добре е да се придържате към препоръките на лекарите и да знаете предварително кога се очаква следващият “удар”.

Как да се намали опасното въздействие

В дните на магнитни бури е по-добре да не пушите и да не пиете, дори слабоалкохолни напитки, а по-скоро да пиете повече вода. Ако е възможно, трябва да изключите продължителното излагане на слънце, въпреки че в наши дни трябва да се разхождате на чист въздух колкото е възможно повече.

Също така се препоръчва да се изключат солената, мазна, пикантна и нездравословна храна. Експертите съветват да правите прости упражнения, да приемате контрастен душ, да не спорите с никого и като цяло да избягвате стреса, както и да си лягате рано и да си почивате повече.

По-добре да прехвърлите всички важни трудни задачи в други дни, когато активността на Слънцето е по-слаба, тъй като магнитните колебания могат да доведат до неразумна агресия.

Превод и редакция: Ина Димитрова

Източник: planetanovosti.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече