Социолог: Представете си Слави как преговаря с петима, та той с един не може!

0

Представете си Слави как седи и преговаря с петима, та той и с един не може.  И след като се договорят, трябва да идат да питат Нинова или Борисов за подкрепа. Как се управлява така? И магаре да предложи опозицията за премиер, Борисов ще го подкрепи. Каша е, вървим към предсрочни избори. Това заяви пред бТВ социологът Андрей Райчев.

С излизането на Бойко Борисов от управлението се отваря огромен дефицит. Той успя да изгради – безпринципно, с едно напред, две назад, уникална и много добра система за отношения с Турция, Русия, Америка и Германия. Един бежанец няма, защото Борисов има добри лични отношения с Ердоган, руска газ има, заради лични отношения на Борисов с Путин, коментира още той.

По думите му в сегашната ситуация не е хубаво, че нямаме договорена власт. Разбирам позицията на опозицията, тя е много пъти унижавана, вися на площада, но нищо не направи миналата година.

Трябва да мислим по-широко, но не мисля, че някой го прави. Борисов се държи високомерно и няма парламентарна сила да управлява. Трифонов, „Изправи се. Мутри вън“ и демократите – представете си да се договорят нещо, те трябва да договарят не трима, а петима.  Представете си Слави как седи и преговаря с петима, той с един не може, добави политологът. И след като се договорят, трябва да идат да питат Нинова или Борисов за подкрепа. Как се управлява така?, попита Райчев.

Борисов ще подкрепи всичко – и магаре да сложат, ще каже „давайте“, смята той.

На всичкото отогоре кризата в БСП тепърва започва. При следващи избори партията може и да е четвърта сила. Според него Корнелия Нинова е трябвало да подаде оставка след изборите.

Народът вече не гласува за хора, които го превъзхождат – професори, академици, царе, а за такива като тях – един от нас, Бареков, Трифонов, Борисов“, смята още социологът.

Прегледана: 21456

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече