Социолог: Представете си Слави как преговаря с петима, та той с един не може!

0

Представете си Слави как седи и преговаря с петима, та той и с един не може.  И след като се договорят, трябва да идат да питат Нинова или Борисов за подкрепа. Как се управлява така? И магаре да предложи опозицията за премиер, Борисов ще го подкрепи. Каша е, вървим към предсрочни избори. Това заяви пред бТВ социологът Андрей Райчев.

С излизането на Бойко Борисов от управлението се отваря огромен дефицит. Той успя да изгради – безпринципно, с едно напред, две назад, уникална и много добра система за отношения с Турция, Русия, Америка и Германия. Един бежанец няма, защото Борисов има добри лични отношения с Ердоган, руска газ има, заради лични отношения на Борисов с Путин, коментира още той.

По думите му в сегашната ситуация не е хубаво, че нямаме договорена власт. Разбирам позицията на опозицията, тя е много пъти унижавана, вися на площада, но нищо не направи миналата година.

Трябва да мислим по-широко, но не мисля, че някой го прави. Борисов се държи високомерно и няма парламентарна сила да управлява. Трифонов, „Изправи се. Мутри вън“ и демократите – представете си да се договорят нещо, те трябва да договарят не трима, а петима.  Представете си Слави как седи и преговаря с петима, той с един не може, добави политологът. И след като се договорят, трябва да идат да питат Нинова или Борисов за подкрепа. Как се управлява така?, попита Райчев.

Борисов ще подкрепи всичко – и магаре да сложат, ще каже „давайте“, смята той.

На всичкото отогоре кризата в БСП тепърва започва. При следващи избори партията може и да е четвърта сила. Според него Корнелия Нинова е трябвало да подаде оставка след изборите.

Народът вече не гласува за хора, които го превъзхождат – професори, академици, царе, а за такива като тях – един от нас, Бареков, Трифонов, Борисов“, смята още социологът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече