ББ сравни НС с НС (Народното събрание с Народен съд), пак съзря пъклен план на опозицията

0

Бойко Борисов се появи пред медии на брифинг, който изненадващо свика в ранни зори, та е едва колцина журналисти сколасаха да отидат на поредното шоу на екс премиера. Освен че показа Плана за възстановяване и развитие на ЕС, без да го представи, той пак съзря пъклен план на опозицията, че над него ще сътворят „Народен съд” в парламента, а целта – служебен кабинет на Радев, от какъвто се страхува.

Напомняме, че той не внесе лично оставката на кабинета си, а в петък си взе отпуск и не отиде в парламента, за да представи участието на България в Плана за възстановяване и развитие на ЕС.

Днес на брифинга в централата на ГЕРБ той декларира, че ще отиде в сряда (21 април) в Народното събрание, след като депутатите го задължиха, но коментира, че призоваването му не е за да говори по същество, а за да бъде организиран своеобразен Народен съд.

И предложи на новите партии да приемат Плана, изработен от ГЕРБ. По повод призивите от парламентарната трибуна за чистка в държавната администрация и дружества, Борисов даде примери за назначени хора от други партии и техни роднини. Това стана повод за отговор от страна на Корнелия Нинова.

Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов пък отрече лансираната на брифинга теза от Борисов, че обединението гласува в един тон с ДПС.

„Защо да се явявам в парламента, след като са ни гласували оставката, сега там трябва да е колегата Трифонов от утре след карантината, да ги събере, да правят правителство“, каза Борисов и допълни „моят страх е, че те няма да направят правителство“.

 Според него на новите партии им трябва служебно правителство на Румен Радев и „след месеци на репресии да постигнат по-добър резултат“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече