Грандиозен гаф! Националният план за възстановяване – всеки го допълва, както си поиска!

0

Грандиозен гаф допусна някоя гербаджийска калинка! Впродължение на часове граждани имаха възможност да дописват и редактират Националния план за възстановяване и устойчивост, качен като файл в Google Drive с отключена възможност за редакция.

Забавлението обаче свърши, защото документът вече е свален.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1t332e6XeusrUGsEbv9YcHc1a1K2ng3G0/edit?fbclid=IwAR03X5JwbKHJYujKtytOXeH76aEnkdXCMHrtLDmUocFUU-rynV6BR1pOpPU#gid=1515619929

Находчиви читатели го бяха попълнили с точки като „Ходи пеш“, „Продавам две джанти“, „Кафе и кроасан, моля“, „Вече два часа чакам мекици с кафе? Какво е това слабо обслужване?!“. „Тук съм само да питам къде са ми дубайските фурми?“.

Планът беше изпъстрен и с множество колажи.

Колаж, вписан в Плана

В социалните мрежи хората коментират, че е голям гаф администрацията да използва платформи като Google Drive за публикуването на такива документи, при условие че правителството е изхарчило сериозни средства за дигитализация на управлението. „Колко пари за електронно управление и имате това? За 2 млрд. толкова. – Томи Дончев“ – коментират потребители във „Фейсбук“.

Планът за възстановяване и устойчивост беше заведен в деловодството на парламента в петък, когато трябваше да бъде представен пред депутатите от вицепремиера в оставка Томислав Дончев, отбелязва „Дневник”.

Мнозинството от народните представители обаче отказаха да го изслушат, като вместо него те пожелаха да говори министър-председателя в оставка Бойко Борисов. Така след гласуване той беше задължен да се яви на пленарно заседание на 21 април (сряда).

На брифинг в ранни зори в неделя Борисов каза, че в плана не са предвидени единствено пари за асфалт. На пресконференцията вицепремиерът Дончев добави, че за изготвянето му правителството е работило с експертна общност и с Европейския съюз и смята за абсурдна ситуацията, в която партиите критикуват плана, без дори да са го прочели.

Прегледана: 35678

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече