Грандиозен гаф! Националният план за възстановяване – всеки го допълва, както си поиска!

0

Грандиозен гаф допусна някоя гербаджийска калинка! Впродължение на часове граждани имаха възможност да дописват и редактират Националния план за възстановяване и устойчивост, качен като файл в Google Drive с отключена възможност за редакция.

Забавлението обаче свърши, защото документът вече е свален.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1t332e6XeusrUGsEbv9YcHc1a1K2ng3G0/edit?fbclid=IwAR03X5JwbKHJYujKtytOXeH76aEnkdXCMHrtLDmUocFUU-rynV6BR1pOpPU#gid=1515619929

Находчиви читатели го бяха попълнили с точки като „Ходи пеш“, „Продавам две джанти“, „Кафе и кроасан, моля“, „Вече два часа чакам мекици с кафе? Какво е това слабо обслужване?!“. „Тук съм само да питам къде са ми дубайските фурми?“.

Планът беше изпъстрен и с множество колажи.

Колаж, вписан в Плана

В социалните мрежи хората коментират, че е голям гаф администрацията да използва платформи като Google Drive за публикуването на такива документи, при условие че правителството е изхарчило сериозни средства за дигитализация на управлението. „Колко пари за електронно управление и имате това? За 2 млрд. толкова. – Томи Дончев“ – коментират потребители във „Фейсбук“.

Планът за възстановяване и устойчивост беше заведен в деловодството на парламента в петък, когато трябваше да бъде представен пред депутатите от вицепремиера в оставка Томислав Дончев, отбелязва „Дневник”.

Мнозинството от народните представители обаче отказаха да го изслушат, като вместо него те пожелаха да говори министър-председателя в оставка Бойко Борисов. Така след гласуване той беше задължен да се яви на пленарно заседание на 21 април (сряда).

На брифинг в ранни зори в неделя Борисов каза, че в плана не са предвидени единствено пари за асфалт. На пресконференцията вицепремиерът Дончев добави, че за изготвянето му правителството е работило с експертна общност и с Европейския съюз и смята за абсурдна ситуацията, в която партиите критикуват плана, без дори да са го прочели.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече