Наглецът Борисов обяви проектокабинета по къси гащи: Куцук-куцук, ама главата ми е здрава, ще се върна!

0

По къси гащи и с патерица премиерът в оставка Бойко Борисов се пусна на живо от болница „Софиямед“ (където вчера претърпя интервенция на коляното), за да представи кандидатите си за министри в кабинета, който ще бъде предложен от ГЕРБ.

Сред тях има двама души, работили във времето със Слави Трифонов, който сега е лидер на втората политическа сила в страната – „Има такъв народ“ – Любен Дилов-син и Калин Вельов. Първият бе сценарист на предаването „Ку-ку“, а вторият свиреше в „Ку-ку бенд“. По всяка вероятност така се опитва да удари политическите си опоненти в новия парламент.

„Надявам се тези сценаристи, които използват такива обидни епитети, да ти кажат защо не те харесват – лоши сценарии ли си писал, фирмата „7/8″ развиваше ли се по твое време… Въобще да кажат защо ще са против. Културтрегер си, малко могат да излязат и да те преборят. Туризмът си е пропаганда – че нашето е по-добро от всичко останало“, обясни Борисов мотивите си на Дилов.

Калин Вельов е издигнат за културен министър. Бойко го определи като най-добрият барабанист, учил в Холандия. Вероятно в този смисъл бил и добро предложение. Нарече Вельов „министър по надсвирването“, което е показателно за дереджето, на което се намира културното ни министерство и изобщо политиката в тази сфера.

Интересно е предложението и на Делян Добрев за министър на енергетиката. Борисов отсече – народът го реабилитирал чрез вота си от всички клевети по негов адрес. ФрогНюз припомня, че в средата на месец февруари името на Добрев бе премахнато от делото „Белене“ без много шум и тихо отпадна от обвинителния акт при внасянето му в Специализирания наказателен съд. Добрев бе привлечен в качеството си на обвиняем през 2016 г. Безстопанственост около проекта АЕЦ “Белене” е причинила щети за държавата в размер на 500 милиона лева.

Ето и останалите предложения за кабинет:

Даниел Митов – премиер

Румен Христов – министър на отбраната

Екатерина Захариева – министър на външните работи

Кирил Ананиев – министър на финансите

Деница Сачева – социален министър

Десислава Ахладова – министър на правосъдието

Ивелина Василева – министър на околната среда и водите

Десислава Танева – министър на земеделието

Жечо Станков – министър на икономиката

Красен Кралев – спортен министър

Красимир Вълчев – просветен министър

Костадин Ангелов – министър на здравеопазването

Александър Иванов – министър на регионалното развитие

Младен Маринов – министър на вътрешните работи

Росен Желязков – министър на транспорта

В над 40-минутната си реч, която дръпна, той едвам позволи на кандидат-министрите да му благодарят.

На първо място Бойко подчерта „успехите” на властта си: ,,Не можем да отречем успехите през тези четири години и в колко трудни коалиции влизахме. Не ни беше лесно да направим правителство с Реформаторския блок, нито беше лесно да договорим с патриотите много неща, защото те също се караха трите партии. Само Каракачанов остана до края и си изпълни ангажиментите, за което му благодаря. Търсехме подкрепа и от Марешки, както и от ДПС за всички важни решения като новите изтребители, както и по евроатналнически теми и това е ставало явно и видно и съм благодарил публично”.

Разбира се, той не пропусна да се самоизтъкне: „Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата и средата за работа, без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката. Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Митов, който е най-евроатлантантическият човек. Затова им го представих, за да може да си говорят с него, като не искат с мен, понеже аз ги бия на избори.”

И подчерта:  „Да се види, че работя и мисля напред. Куцук-куцук, ама главата ми е здрава”, смята лидерът на ГЕРБ.

По думите му, ако се отиде на служебно правителство, „особено за втората партия това означава страх и безотговорност, а ако те избягат от отговорност, защото имаме депутата Слави Трифонов и той трябва да отиде в парламента, не аз“.

В стил мелодрава баще заяви: „Аз се оттеглих. А вие сте мощно управляващо мнозинство и още утре може да имате нов щаб, нов ваксинационен щаб, нов план – каквото искате. Не спекулариайте повече с плана (Планът за устойчивост и възстановяване, б.р.), защото в неделя пред всички медии го представихме. Те за това време трябваше да са го коригирали и да имат предложение. Сега ние ще ги питаме работят ли и какво работят”, закани се Борисов, който обяви, че ще е силна опозиция.

И отново не пропусна да се заяде с ИТН: ,,Нали те са умни, знаещи? Но и ние си имаме красиви – Вельов да си покаже плочките като този на правната комисия. Видяхте ли какво момченце е, плочки има. Ама и Калин има. Така че има какво да покажем.”

Накрая завърши със самохвалство за мъдростта, смелостта и общата си култура и заплаши, че ще се върне: „Страх ги е, че ще спра да куцукам и ще се върна един ден. Ще си почина, те ще покажат какво могат и ще се върна, като се види, че не могат. Аз съм показал опита и мъдростта си през тези години.  Затова и тези хора стоят около мен и ме слушат, не защото съм по-силен. Ето, Дилов ми каза, че ако знаят колко съм умен и колко неща знам, ще се побъркат. Но аз му казах, че е по-добре да ме подценяват. Да си говорят за „Винету“, а те са две книги и дори това не знаят и говорят само за една. Нека ме подценяват!”, обяви Борисов.

Прегледана: 33277

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече