Наглецът Борисов обяви проектокабинета по къси гащи: Куцук-куцук, ама главата ми е здрава, ще се върна!

0

По къси гащи и с патерица премиерът в оставка Бойко Борисов се пусна на живо от болница „Софиямед“ (където вчера претърпя интервенция на коляното), за да представи кандидатите си за министри в кабинета, който ще бъде предложен от ГЕРБ.

Сред тях има двама души, работили във времето със Слави Трифонов, който сега е лидер на втората политическа сила в страната – „Има такъв народ“ – Любен Дилов-син и Калин Вельов. Първият бе сценарист на предаването „Ку-ку“, а вторият свиреше в „Ку-ку бенд“. По всяка вероятност така се опитва да удари политическите си опоненти в новия парламент.

„Надявам се тези сценаристи, които използват такива обидни епитети, да ти кажат защо не те харесват – лоши сценарии ли си писал, фирмата „7/8″ развиваше ли се по твое време… Въобще да кажат защо ще са против. Културтрегер си, малко могат да излязат и да те преборят. Туризмът си е пропаганда – че нашето е по-добро от всичко останало“, обясни Борисов мотивите си на Дилов.

Калин Вельов е издигнат за културен министър. Бойко го определи като най-добрият барабанист, учил в Холандия. Вероятно в този смисъл бил и добро предложение. Нарече Вельов „министър по надсвирването“, което е показателно за дереджето, на което се намира културното ни министерство и изобщо политиката в тази сфера.

Интересно е предложението и на Делян Добрев за министър на енергетиката. Борисов отсече – народът го реабилитирал чрез вота си от всички клевети по негов адрес. ФрогНюз припомня, че в средата на месец февруари името на Добрев бе премахнато от делото „Белене“ без много шум и тихо отпадна от обвинителния акт при внасянето му в Специализирания наказателен съд. Добрев бе привлечен в качеството си на обвиняем през 2016 г. Безстопанственост около проекта АЕЦ “Белене” е причинила щети за държавата в размер на 500 милиона лева.

Ето и останалите предложения за кабинет:

Даниел Митов – премиер

Румен Христов – министър на отбраната

Екатерина Захариева – министър на външните работи

Кирил Ананиев – министър на финансите

Деница Сачева – социален министър

Десислава Ахладова – министър на правосъдието

Ивелина Василева – министър на околната среда и водите

Десислава Танева – министър на земеделието

Жечо Станков – министър на икономиката

Красен Кралев – спортен министър

Красимир Вълчев – просветен министър

Костадин Ангелов – министър на здравеопазването

Александър Иванов – министър на регионалното развитие

Младен Маринов – министър на вътрешните работи

Росен Желязков – министър на транспорта

В над 40-минутната си реч, която дръпна, той едвам позволи на кандидат-министрите да му благодарят.

На първо място Бойко подчерта „успехите” на властта си: ,,Не можем да отречем успехите през тези четири години и в колко трудни коалиции влизахме. Не ни беше лесно да направим правителство с Реформаторския блок, нито беше лесно да договорим с патриотите много неща, защото те също се караха трите партии. Само Каракачанов остана до края и си изпълни ангажиментите, за което му благодаря. Търсехме подкрепа и от Марешки, както и от ДПС за всички важни решения като новите изтребители, както и по евроатналнически теми и това е ставало явно и видно и съм благодарил публично”.

Разбира се, той не пропусна да се самоизтъкне: „Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата и средата за работа, без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката. Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Митов, който е най-евроатлантантическият човек. Затова им го представих, за да може да си говорят с него, като не искат с мен, понеже аз ги бия на избори.”

И подчерта:  „Да се види, че работя и мисля напред. Куцук-куцук, ама главата ми е здрава”, смята лидерът на ГЕРБ.

По думите му, ако се отиде на служебно правителство, „особено за втората партия това означава страх и безотговорност, а ако те избягат от отговорност, защото имаме депутата Слави Трифонов и той трябва да отиде в парламента, не аз“.

В стил мелодрава баще заяви: „Аз се оттеглих. А вие сте мощно управляващо мнозинство и още утре може да имате нов щаб, нов ваксинационен щаб, нов план – каквото искате. Не спекулариайте повече с плана (Планът за устойчивост и възстановяване, б.р.), защото в неделя пред всички медии го представихме. Те за това време трябваше да са го коригирали и да имат предложение. Сега ние ще ги питаме работят ли и какво работят”, закани се Борисов, който обяви, че ще е силна опозиция.

И отново не пропусна да се заяде с ИТН: ,,Нали те са умни, знаещи? Но и ние си имаме красиви – Вельов да си покаже плочките като този на правната комисия. Видяхте ли какво момченце е, плочки има. Ама и Калин има. Така че има какво да покажем.”

Накрая завърши със самохвалство за мъдростта, смелостта и общата си култура и заплаши, че ще се върне: „Страх ги е, че ще спра да куцукам и ще се върна един ден. Ще си почина, те ще покажат какво могат и ще се върна, като се види, че не могат. Аз съм показал опита и мъдростта си през тези години.  Затова и тези хора стоят около мен и ме слушат, не защото съм по-силен. Ето, Дилов ми каза, че ако знаят колко съм умен и колко неща знам, ще се побъркат. Но аз му казах, че е по-добре да ме подценяват. Да си говорят за „Винету“, а те са две книги и дори това не знаят и говорят само за една. Нека ме подценяват!”, обяви Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече