Скандал! Шайката в истерия: Депутати искат документи от „Булгартрансгаз”, ГЕРБ не ги дава, иска главата на Манолова. Тя: Липсват милиони!

0

Истеричната реакция на ГЕРБ навява усещане, че тези хора са гузни и имат какво да крият.  Те подмениха всичко в енергетиката. Липсват стотици милиони левове! НС е в право да забрани на министерски съвет да продължава да харчи пари в периода, в който предстои да бъде избран нов кабинет.

Това заяви в ефира наа bTV шефът на депутатите от „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова, която оглави Комисията за ревизия на управлението на Борисов, а вчера предизвика огромен скандал и незабавна реакция от ГЕРБ заради нахлуването в „Булгартрансгаз“. Борисовите депутати поискаха оставката й.

„Какъв бе проблемът, че ще кажат, че в двудневен срок ще представят исканите документи в електронна форма. ГЕРБ ли е принципал на “Булгартрансгаз”? Каква беше тази пресконференция в централата на партията? Истерията в ГЕРБ ще е още по-голяма в момента, в който извикаме шефа на “Автомагистрали” да питаме как 5 милиарда лева публични пари са в това дружество. Очаквам, че ще бойкотират тази комисия. Това няма да ни спре, няма да опъваме чадър.“

Напомняме, че членове на Комисията, без обаче тези от ГЕРБ, отидоха вчера в дружеството, за да поискат „Булгартрансгаз“ проектите на договори от проведените обществени поръчки, отчети за извършеното строителство до момента, плащанията по газопреносната система и други документи, съгласно стартовия списък за ревизията, който комисията одобри на първото си заседание на 21 април 2021г. Депутатът заяви, че директорът на „Булгартрансгаз“ в момента не е в сградата, въпреки уговорената среща за 16 часа. Разминават се обаче версиите за това били ли са поканени ГЕРБ на срещата или са отказали да присъстват.

По думите на Манолова в предаването днес, към 9 дружства са отправени запитвания, като става дума за тези с най-висок корупционен риск. Манолова обаче отказа да отговори ще има ли ново нахлуване, ако се стигне до подобна ситуация.

„Комисията е задала сто въпроса, не сме започнали работа. Представям си какъв рев ще настане в момента в който ни представят документи и извикаме директорите. Да, естествено е, че ще настъпи напрежение. Назначиха си представители в тези дружества. Оставам председател“, отсече Манолова, цитирана от „ФрогНюз”.

Тя заяви още, че депутатите на ГЕРБ са се объркали – вече не става въпрос за предишния парламент, който е „лазил“ пред изпълнителната власт. По отношение на мораториума върху действията на управляващите в момента Манолова заяви: „НС е в право да забрани на министерски съвет да продължава да харчи пари в периода, в който предстои да бъде избран нов МС и предстои да се назначи ново правителство. Те подмениха всичко в енергетиката. Липсват стотици милиони левове!“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече