Ретрограден Плутон ще властва половин година. Какво значи това? Вижте >>

0

От 27-и април до 6-и октомври 2021 година планетата Плутон става ретроградна. Плутон управлява Скорпион (заедно с Марс) и се свързва с теми като най-дълбокото ни Аз, психология, трансформация, подсъзнание, смърт и прераждане.

Енергията на Плутон може да бъде смущаваща за много хора, тъй като е изключително интензивна. Тя обаче определено е необходима, особено когато става въпрос за промяна и развитие.

Тъй като в момента Плутон се намира в знака Козирог, това означава, че ретроградното му движение ще ни накара да обърнем внимание на въпроси, включващи карма, структура и стабилност – както на лично, така и на колективно ниво. Докато Плутон е ретрограден през 2021 година, имаме шанс да придобием яснота за нещата, които вече не работят за нас. Само по този начин може да се освободим от тях и да се трансформираме към по-добро.

Плутон започва своето ретроградно пътуване на 27-ми април в 26°48’ градуса в Козирог и ще приключи на 6-ти октомври в 26 ° 48 ’ градуса в Козирог, пише rosali.com. Ето защо, ако имате планети или ъгли (асцендент, десцендент, имум цели и медум цели) в кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог, намиращи се в тези градуси, вие ще усетите влиянието на ретроградния Плутон още по-силно.

Какво влияние има ретроградният Плутон?

Тъй като Плутон е планетата на разрушението и трансформацията и в момента се намира в Козирог, следващите месеци до началото на октомври ще бъдем изправени пред промени, свързани с темите кариера, дългосрочни цели, структури, отговорности.

Когато Плутон е ретрограден, неговите сили отслабват – както при всяка друга ретроградна планета. Целта на ретроградното движение на планетите е да ни накара да се обърнем навътре към себе си и да изследваме, преглеждаме и размишляваме върху темите, които дадената планета репрезентира. Ретроградният Плутон ни кара да се фокусираме върху своята сенчеста страна, както и проблемите, свързани с властта, пускането и използването на контрола.

Това е подходящ период за „прочистване“ – особено когато става въпрос за професионалния ни живот.

Възможно е да преживеем дълбока трансформация и край в някаква област в живота си и натискът може да бъде много силен. Всеки човек трябва да прецени добре къде трябва да пусне контрола и къде трябва да го наложи, вместо просто да се остави и нещата да се случват без неговата намеса. Изисква се смелост да се работи с енергията на Плутон, но „наградите“ могат да бъдат наистина впечатляващи – трансформация, едно ново и по-добро начало, след като ненужното е отстранено.

Април и май ни дават шанс да поемем контрол над живота си. През юни обаче Плутон прави трудни аспекти с Марс и Венера, което може да породи токсични модели във връзките, които трябва да бъдат премахнати. Правилният подход е да работим като екип, вместо да се опитваме да се налагаме еднолично. Август, септември и октомври изглеждат по-лесни и това е периодът, в който може да започнем да интегрираме дълбоките, но фини промени от изминалите месеци.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече