Стефан Цанев: Депутатите всяват раздор сред народа със своите ежби

0

Искам определено да кажа, че нашите депутати всяват раздор сред населението, сред народа със своите ежби. Техните политически позиции не отразяват вижданията и въжделенията на народа, а отразяват битките на олигархични кръгове, които са в жестока схватка за по-широки територии и по-големи печалби.

Тук трябва да се разграничават тези две неща – сред народа няма такова озверяване, каквото има горе. Трябва да бъдем бдителни към това и да не обвиняваме народа. Това каза писателят Стефан Цанев пред БНТ.

„Сред народа няма такова противопоставяне – жестоко и просташко, каквото има горе на върха… сред обикновените хора няма такова разделение”, каза още Стефан Цанев.

„Българският Великден е една голяма мечта. Вече 30 години сме в постоянно очакване да се случи доброто и това дълго чакане умори хората. Трябва да се замислим защо това се случва и кой е виновен, защото не може да бъде обвиняван народът, който понася всичките последици на политическите разправии“, каза още Цанев.

„Демокрацията е капризен режим, тя е диктатура на мнозинството. Когато това мнозинство е недостатъчно интелигентно, тогава положението е много лошо. Тя не е естествена система. Системата е да има вождове и хората да се подчиняват. Ние сме стадни животни и искаме да имаме водач. Предполага се, че демокрацията е за високо интелигентни хора, хора, които са преодолели своя инстинкт за алчност, за грабеж, да владееш другите, да подтискаш другите“, коментира писателят.

Според него “ние страдаме от диктатурата на масовия лош вкус, масовия лош характер, лош манталитет и на простотията преди всичко”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече