Радев назначи служебния кабинет, ето кои са министрите!

0

Президентът Румен Радев подписа указа за служебен кабинет

Служебен министър-председател ще бъде ген. Стефан Янев – секретар по сигурност и отбрана на Президента. Янев е български офицер, бригаден генерал, служебен вицепремиер и служебен министър на отбраната в кабинета на Огнян Герджиков.  

Министерството на вътрешните работи се поема от Бойко Рашков – бивш директор на Националната следствена служба.

Правосъден министър ще бъде Янаки Стоилов от БСП

Министър на отбраната става Георги Панайотов – бившият посланик на България в ООН.

Здравното министерство се оглавява от гастроентеролога д-р. Стойчо Кацаров. 

Министерството на икономиката в служебното правителство се оглавява от Кирил Петков – икономист. 

Асен Василев оглавява служебното министерство на финансите. Той беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков.

Външен министър в служебното правителство ще е посланикът ни в Дания Светлан Стоев

Стела Балтова оглавява министерството на туризма. Тя беше служебен министър на туризма и в правителството на Огнян Герджиков.

Земеделското министерство в служебния кабинет се оглавява от Христо Бозуков. Той беше министър на земеделието и храните в служебното правителство на Огнян Герджиков. 

Гълъб Донев поема социалното министерство. Той беше министър на труда и социалната политика и в служебното правителство на Огнян Герджиков

Министъра на културата в служебния кабинет ще е проф. Велислав Минеков. Той е един от основните в Отровното трио, но не влезе в парламента и се разграничи от Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.  

Министерството на образованието и науката – от проф. Николай Денков. Той също заема поста министър на образованието и науката в служебното правителство на Огнян Герджиков.

Задълженията на служебния кабинет са да организира парламентарните избори на 11 юли.

„Служебното правителство има малък времеви мандат, очакванията към него са огромни, отговорностите са големи и е въпрос на баланс за намиране на най-добрия екип, който да се съчетае по оптимален начин, за да изпълни тази трудна задача“. Това заяви президентът Румен Радев преди дни в отговор на въпрос за готовността му за състава на бъдещия служебен кабинет.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече