Резил! ОЛАФ иска да върнем 4,5 млн. евро заради ремонта на Ларгото

0

ОЛАФ иска да върнем 4,5 млн. евро заради ремонта на Ларгото и действията на бившия министър Боил Банов. Това заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Документите са много чувствителни. Поисках от ОЛАФ становище какво точно можем да изнесем като информация, добави той в петъчното издание на „ЕвроДикоф“.

Изляха европейските милиони в една бутафория. Това беше най-скъпата бутафория. Не само, че тя се замаза и застрои, но имаше тенденция колко ще бъде посещавана и как ще минават туристи. Такова нещо не се случи, но парите бяха усвоени майсторски, посочи проф. Минеков.

„27 млн. лева бяха дадени за Квадрат 500 дори не е квадрат. Парите свършиха и изчезнаха. Той е „П“ образен. Можем да го прекръстим на почти квадрат. Посещаемостта от 2015 година е отчайваща. Нещата са много тъжни. Социалистическия музей е гроб. САМСИ е построен с голяма част от парите от Норвежката програма, но той дори не е построен, но колекция няма и не е имало. Трябваше да има показвания на млади и съвременни автори“, допълни Минеков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече