Шеф на проверявана фирма на границата: Доказа се, че сме отчитали дължимите средства към държавата

0

Надлежно отчитаме всички задължения към НАП и съответно към държавата. Причината една част от апаратите да не се свързани с приходната агенция е, че фирмата, която трябваше да извърши подмяната им се забави заради коронакризата. Въпреки това, задълженията се изплащат в срок и това беше установено вчера при проверката на шефа на Агенцията Румен Спецов.

Това обясни пред Фрог нюз Борислав Карев – управител на една от проверяваните от Спецов фирми на границата в събота.

Директорът на НАП обясни  пред журналисти, че има касови апарати, които издават касови бележки, но апаратите не са свързани със системата на НАП. Според него трябва да се разследва каква е причината за това несъответствие.

Шефът на фирмата бе категоричен, че всички касови апарати са истински, а не фалшиви, както някой се опитва да внушава, опитвайки се да навреди на дружеството. Уточни, че много предприемачи имат идентичен проблем именно заради коронакризата. Ето какво още уточни Карев пред екипа ни: „ Фирмата, която доставя апарати не успа да го направи навреме заради кризата с пандемията.

Именно затова една част от апаратите не са подменени. Въпреки това всеки касов апарат-стар или нов, надлежно се отчита пред НАП. Това може да бъде проверено в рамките на няколко часа. Проверката на фирмата показа, че няма други нарушения, освен забавянето. Въпреки, че това не е по наша вина, ние ще поемем отговорността, както си е по закон. Най-важното за нас е, че се доказа, че сме отчитали дължимите средства към държавата.  Винаги искаме да правим бизнес по правилата и според законовите разпоредби“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече