Шефът плаща и тока, и нета при работа от вкъщи

0

Ангажимент на работодателя е и да осигурява 100% всички разходи за енергия, интернет, които са нужни за работа от дома при т.нар. хоум офис. В КНСБ има сигнали, че на много места това не се е случило и работодателите не са покрили тези сметки и безопасни условия на труд, съобщи националният секретар на синдиката Тодор Капитанов.

В момента повечето хора въпреки всички недостатъци предпочитат да работят от дома си. Голяма част настояват да работят така и го поставят като условие на работодателя и държат, ако не са изцяло работещи от дома, поне да са на смесен режим на работа, пише „Монитор”.

Няколко проучвания на световно ниво сочат, че над 60% от кандидатите за работа поставят условия да работят на хибридния модел, да посещават офис, но да могат да работят и от дома си. И това е световна тенденция, подчерта синдикалистът.

Има нужда от законово прецизиране на трудовата злополука по време на работа от дома, обясни още Капитанов. Трудовата злополука е такава по всяко време, в което служителят е на работа.

В момента в закона е описано, че ако се случи инцидент в дома, когато той се използва като място за работа, това е трудова злополука. При такива инциденти има проверки, подробности и детайли, които в случай на инцидент се изясняват, обясни синдикалистът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече