Радев коментира записа с Узунов: Ченгеджийски похват, филмова продукция на ГЕРБ!

0

„Ченгеджийски похват. Не се занимавам с филмови продукции на ГЕРБ, особено в ден като днешния“. Така президентът Румен Радев коментира видео записа на съветника му Пламен Узунов.

В него се вижда как президентският секретар по правни въпроси и антикорупция прибира плик с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков. 

„Имам надежда, че рано или късно България ще има прокуратура, която ще се заеме с истинските престъпления и грабежи. Това е поредната интрига! Знаете, че вече пет години и аз, и моите съветници, и моето семейство, сме подложени на непрекъснати атаки и всякакви инсинуации! Няма да коментирам ченгеджийски похвати!“, каза Радев пред журналисти в Брюксел, където участва в срещата на върха на НАТО.

Той каза, че не е укоримо негов съветник да се среща с бивш шеф на митниците, когато той не е в тази система от 20 години.

Радев определи интерпретациите около видеото като внушения и манипулации.

“Укоримо е, когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на митниците да прикрива престъпления, защото бил обещал някъде. Визирам “Ало, Ваньо“, коментира Радев.

„Чух всякакви причудливи интерпретации, включително от предишния министър-председател. Явно неговите фантазии извират от опита му за пълнене на шкафчета с евра и злато. Тук случаят очевидно изобщо не е такъв“, добави той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира е неделя, че “торбите заминават, най-вероятно, при Радев“.

Откога връчването на подаръчна торбичка с алкохол или каквото и да е – като подарък – е престъпен състав, посочи президентът.

По-рано бившият митнически шеф Петко Петков потвърди пред бТВ за срещата и обясни, че пликът е бил подарък, който е дал на свой стар приятел.

„Вътре имаше една бутилка алкохол, ром, и една кутия пури. Този човек ми помогна с един контакт за операция, на мен ми правиха трансплантация на черен дроб. Това е от чисто морално от внимание към него, една бутилка и кутия пури“.

По думите му телефоните били оставени встрани, за да се зареждат, въпреки че във видеото не се виждат кабели.

„Аз си сядам, пия си кафе, говоря си, за мен приятелството е над всичко. И ако някой търси под вола теле, просто няма да намери това теле, което търси“, каза бившият митничар.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече