Джоузеф Диксън с ултиматум към ФК „Левски“: Два дни да се финализира сделката или оттеглям интереса си

0

Джоузеф Диксън, който отправи оферта за закупуване на „Левски“ заедно с мащабен план за нов стадион и мол, излезе с ново обръщение чрез БТА, изпратено от отдела за връзки с обществеността на фирмата му 10 Brindley sports & entertainment.

В депешата се поставя ултиматум на клуба – ако до края на работния ден на 30 юни сделката не бъде финализирана, „неговият интерес ще бъде изтеглен с незабавен ефект“. Джоузеф Диксън показа как ще изглежда „Герена“, ако стане собственик (ВИДЕО)

Това е второ писмо на 31-годишния бивш футболист в рамките на осем дни, като в предишното той предизвика критиците си и анализира „дълбоко вкоренения вътрешен скептицизъм“ в България. Между двете прати в БТА и визуализация за нов стадион и търговско-развлекателен комплекс, на които се виждат палми, ляво движение, а самите проекти бяха взети от сайт за свободно проектиране. Сега той и съветниците му имат обяснение за това.

Диксън твърди, че на 23 юни получил договор от „Левски“, но той не е „конструктивен и не може да доведе до финализиране на сделката, договор, който не може да бъде приет сериозно от инвеститор в компания, която е на ръба на фалита“.Джоузеф Диксън в писмо: за българския скептицизъм и кой бави сделката за „Левски“

От своя страна твърди още на 8 юни е предоставил на „Левски“ документ от финансова институция в САЩ, че „10 BRINDLEY SPORTS & ENTERTAINMENT“, базирана във Флорида компания със специално предназначение, е притежавана и контролирана еднолично от г-н Диксън със специфична цел за неговата инвестиция в ПФК Левски АД.“

Документът потвърждавал за „бюджет на разходи от 242 476 301 долара са предвидени за специфичната цел, която е изграждането на мултифункционален стадион и търговски център на улица „Тодорини кукли“ 47, София, България, в рамките на 36 месеца след получаването на контролния пакет акции на ПФК Левски АД.“

Джоузеф Диксън и партньорите му недоумяват „защо „ПФК Левски АД не потвърждава публично на притеснените си фенове простия факт, че г-н Диксън разполага с гаранции за наличието на необходимия капитал, с което директно предизвиква бурни, фалшиви и необосновани спекулации за г-н Диксън.“Шеф в „Левски“: Диксън представи гаранции устно. Сделката не е гарантирана

Вижте цялото писмо на Джоузеф  Диксън, без редакторска намеса: 

„Като професионални вътрешни съветници на г-н Диксън чувстваме, че сега е подходящото време да излезем с позиция от негово име. Известна в България адвокатска кантора започна работа като местен правен представител на г-н Диксън при пристигането му в страната през май 2021 година. 

На 8 юни г-н Диксън представи на изпълнителния директор на ПФК Левски АД Павел Колев документ от финансова институция от САЩ, който потвърждава, че „10 BRINDLEY SPORTS & ENTERTAINMENT“, базирана във Флорида компания със специално предназначение, е притежавана и контролирана еднолично от г-н Диксън със специфична цел за неговата инвестиция в ПФК Левски АД. 

Документът подчертава следното. Общият бюджет на разходи от 242,476,301 долара са предвидени за специфичната цел, която е изграждането на мултифункционален стадион и търговски център на улица „Тодорини кукли“ 47, София, България, в рамките на 36 месеца след получаването на контролния пакет акции на ПФК Левски АД. Все още не можем да разберем точно защо ПФК Левски АД не потвърждава публично на притеснените си фенове простия факт, че г-н Диксън разполага с гаранции за наличието на необходимия капитал, с което директно предизвиква бурни, фалшиви и необосновани спекулации за г-н Диксън. 

На 23 юни след почти 2-седмично чакане ПФК Левски АД предостави на г-н Диксън договор, който не е конструктивен и не може да доведе до финализиране на сделката, договор, който не може да бъде приет сериозно от инвеститор в компания, която е на ръба на фалита. Предстоящия футболен сезон в България започва през юли и г-н Диксън е напълно наясно за необходимото време за подготовка на футболен отбор, който да бъде конкурентен от самото начало на кампанията. 

Ситуацията към настоящия момент е такава, че договорите на няколко играчи от представителния отбор на ПФК Левски изтичат в следващите няколко дни, а ПФК Левски АД няма средства за подновяването на тези контракти или за привличането на нови футболисти, които имат необходимите качества да играят в клуба. Преговорите с ПФК Левски АД се проточиха, а предвид факта, че ПФК Левски АД е в сериозно застрашена позиция, която може да завърши с пропадане в аматьорския футбол, г-н Диксън чувства, че няма повече време за губене, ако ПФК Левски АД иска да върви напред и да се развива като сериозен футболен клуб. 

Г-н Диксън вярва, че милионите привърженици на Левски София в България и по света заслужават отбор, който се продължи да се състезава в елитната лига, а с всеки изминал ден възможността за това значително намалява. С оглед на това и с цел финализиране на сделката ПФК Левски АД получава срок до края на работния ден в 17.00 часа в сряда, 30 юни 2021 година, да предостави и съгласува подходящ договор с г-н Диксън или неговия интерес ще бъде изтеглен с незабавен ефект. 

Отделно от това, след разпространеното публично видео с концепцията за стадиона отговорните архитект и дизейнер искат подчертаят следното: „Използвахме 3D модели и обекти от предишни проекти и имаме пълната свобода да използваме тези 3D модели, които са налични в различни свободни платформи. Няма проблем с авторските права в тези софтуерни платформи, което може да се потвърди от условията в тях. Стадионът е модифициран според изискванията на нашите клиенти. Компютърният модел на целия комплекс е проектиран и завършен от нас и е уникален. Не може да бъде открит подобен онлайн или в друг уебсайт. 

На този етап нямаме конкретен проект за прилежащите части около стадиона и търговския център и се разбрахме с нашия клиент, че представяме само идея, която показва една възможност за това как би могло да изглежда.“

В този критичен момент г-н Диксън няма както повече да коментира настоящата истерията, която се създава от сили, които той чувства, че директно се противопоставят на неговата гарантирана и безпрецедентна директна чуждестранна инвестиция в размер на минимум в 242,476,301 долара в държавата България.“

Източник: „Клуб Z“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече