Слави Трифонов и компания – „акъл не щат, а Сарай им дай!“

0

Вълнувате ли се дали ще има правителство или пак ще ходим на избори? Питам, защото усещането ми е, че ентусиазмът се изпарява така, както илюзиите след всички избори. Някой ако не е разбрал, „Има такъв народ“ здраво се изрепчи на „Демократична България“. По-точно, на Христо Иванов. Защо?

Защото си позволил да дава акъл кои министри от служебното правителство е хубаво да влязат и в редовното. Преди още да минем към разсъждения тип „откъде-накъде“, казвам веднага, че (чрез Тошко Йорданов и Филип Станев) Слави Трифонов не се нацупи заради това. За друго е – защото „Демократична България“, а и „Изправи се БГ! Ние идваме“, искат подписано споразумение.

Сега да поставим ребром въпроса на господа шоумените – вие като идете да вземате заем от банката, от фирмата за бързите кредити или от който там искате, дават ли ви без да подпишете някакъв договор? Откъде-накъде ще искате някой да ви подкрепя управлението, когато не желаете писмено да поставите обещанията си, така че да е кристално ясно и прозрачно ако вземете да не ги спазвате какво следва? Много е гот празен чек с подпис – пишеш каквато си искаш сума и щракаш с пръсти.

Също толкова гот е да обещаеш и да се договориш за някакви неща, обаче да не се подпишеш под тях – като му дойде времето, ще се извъртиш. Но този филм сме го играли – и политически, и обществено. Г-н Трифонов и компания, стига шоу изпълнения. България по принцип си живее в криза, но с коронавируса тя става двойна. Сега е моментът да се тръгне по път, който да ни направи по-близки до държавите и обществата, живеещи на запад от нас. Няма какво да си кривим душата – всички натам гледаме, не виждам някой български големец да си праща децата да учат на изток. За да станем като тези на запад обаче, време е да се научим да се учим и да прилагаме наученото, а не да я караме по стария начин.

Кой начин ли – този, в който Йордан Цонев излиза по Нова телевизия и говори едни неща, които само след няколко часа Тошко Йорданов де факто повтаря – променя само нюансите, а основата, колкото и да се маже високопарно в стил „светлината и живота“, си е все същата. На съвпадения не вярвам! „Акъл не ща, пари ми дай“ – добре, но първо гарантираш, че ще ги върнеш! Достатъчно се нагледахме за 30 години на преход управляващите да връщат твърде избирателно! И Слави Трифонов да не забравя, че има видеодоказателства кой ходи на пищния банкет на „Мултигруп“ през най-гладната зима на прехода – съответно, въпросът за определени зависимости и дали още съществуват стои! И действията дават най-добрия отговор!

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече