Тайната завера! Късат ли Радев и Нинова политическите дънки на Слави Трифонов?

0

„Наминавам само да попитам Тошко Йорданов кой ще носи отговорност ако – заради катастрофалната невъзможност на ИТН да оправдае доверието на своите гласоподаватели като се държи прилично за половин час и предложи правителство, което не е полуфабрикатна пародия – мандатът попадне у БСП?“ Това попита едно от известните лица на „Да, България“ Мария Спирова. Не съм Тошко Йорданов.

Но без може би да го осъзнава, Спирова засяга много интересна тема. Няма какво да се лъжем – опитите на „Има такъв народ“ (ИТН) да прави правителство дотук са меко казано незадоволителни. С всяко ново ключово предложение веднага се оформя скандал – къде с основание, къде не толкова, но общественото впечатление е, че има нещо гнило там. А това не създава обстановка за постигане на съгласие и стабилност.

При това положение няма как да не прави впечатление, че досега ИТН не се изпокара публично само с БСП – от всички тези, които може да са партньори на формацията на Слави Трифонов в парламента. Което безспорно вдига политическата тежест на социалистите. И от „Позитано“ беше направен най-силният ход в играта за новото правителство – ако се стигне до трети мандат и го вземем ние, ще издигнем служебното правителство за редовно!

Служебното правителство за редовно – чуват ли Слави Трифонов и Тошко Йорданов Хаджитодоров?

Искам да видя коя партия, която се пише за промяна на модела, сега би гласувала открито, в пленарна зала, против настоящото служебно правителство (там само здравният министър д-р Стойчо Кацаров е видим провал, но това може да се поправи лесно, пък и все още масово българите не им дреме за коронавируса, защото не им се иска – скоро обаче няма да е така)? След това, на изборите, ще стане много интересно научно-практическо изследване на същността на определения за изборния ѝ резултат като „спад“, „понижение“, „крах“, „срив“, „потъване“, „гмуркане“ и т.н.

Дали Румен Радев стои зад всичко това или той и Корнелия Нинова имат равна заслуга, или зад тях има друг(и) мозък(ци), няма как да знам. Но определено Радев и Нинова има за какво да се радват в момента! п.п. Интересно защо интервюто на Слави с Корнелия Нинова от 2012 година вече не се зарежда на видео – поне при мен!

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече