Има такъв народ, няма такива политици! Как да (не) стана министър*

0

В България сме последни по всичко хубаво и първи във всичко лошо. Няма сега да ви дам примери с разни ЕС класации, ще се наложи да ми повярвате, че съм ги чел! Напоследък така я караме в България – вЕрваме си, докато не ни излязат дипломите на бял свят! Да си министър е по принцип гадна работа.

Трябва задължително да станеш далтонист, иначе не всички медии ще са кафяви и баш тези, които не са, ще ти сложат прът в министерските колела. И ако това с далтонизма, още в началото, си е доста тежко за приемане, ето как можете да се спасите, особено когато сте доказан експерт в своята работа, любим на всички в сектора и всъщност не искате да се махате само заради отечеството, към което ви тикат поредните, които пак не са предатели:

1. Задължително НЕ бъдете нормален.

В България нормални няма, обаче ненормалните най-много търсят нормални. Като сте един от тях, директно Ви отритват!

2. Задължително трябва да сте писател – минимум докторантура, най-добре книга, но ще е отлично да е поне трилогия. И да не сте си помислили сам да пишете, камо ли с някакви съветници, редактори, коректори – да не вземат да ви направят труда твърде уникален! Той НЕ трябва да е уникален!!! Най-добре е да е тип царски пищов и това да се разбира лесно – няма да затруднявате тези, кафявите, да раздуят качествено нещата.

3. Задължително дайте интервю в някой от най-гледаните сутрешни блокове, като се постараете това да стане точно преди финалната права на всякакви разговори с други политически сили да бъде направено правителство.

И веднага да почнете по безспорен начин – не забравяйте да вдигнете пръст нагоре, за да подчертаете, че сте в състояние на нож! Това много, ама много не се харесва – някой някога да е видял Бай Ганьо да слуша и изпълнява казаното от друг? Даже като му кажеш „Бай Ганьо“ на избирателя, съвсем полудява и не те иска за министър!

4. Кажете и за задкулисието, което ви спуква от проверки!

Така запазвате георичност на образа, за да не вземат сега разни хора да ви спъват и там, където сте невиждано обичан експерт! Не бива все пак да изпадате в ситуация житейският Ви път да продължи с продажба на мартенички в подлеза – примерно. Не че така ще стане, но знае ли се дали се знае … Кой се страхува?!

5. Няма кво да обясня’ам!

Кой кво ми е казал си е моа работа – такива изрази са повече от задължителни при публично говорене, за да не сте министър! Най-голямата опасност обаче е, че като сте в България, не е Ваша работа дали ще сте министър или не, каквото и да направите! Така че – успех!

* Всякакви прилики и разлики с действителни лица, партии, събития и държави са плод на Вашето съзнание, ако още го имате!

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече