Радев от Петрова нива: Само народ, който помни своето минало, има бъдеще

0

„Чест е да бъда в сърцето на Странджа в този свят за всеки българин ден. На Петрова нива се стичаме хиляди от всички краища на родината, за да отдадем почит към подвига на героите от Илинденско-Преображенското въстание“.

Това заяви президентът Румен Радев, който участва във възпоменателен събор по повод 118-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

„Тази светла дата завинаги духовно ще свързва българите от Тракия и Македония. И днес, повече от 100 години след събитията, сред нас са и наши сънародници от Република Северна Македония“, добави Радев.

„Този трагичен епизод е нашият национален урок за цената на свободата и необходимостта ревностно да я пазим. Затова сме длъжни да бдим над земята си и над паметта на загиналите, да помним за хилядите изоставени домове и да отстояваме правата си“, заяви още държавният глава.

Той благодари на всички горди наследници на тракийци, които грижливо пазят паметта на своите предци и я предават на идните поколения. „Само народ, който помни своето минало, има бъдеще“, добави Радев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече