Ново 20! Доган няма да отиде в парламента, ще го замести градинарят

0

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган няма да отиде на изслушване по случая „Росенец“ в Народното събрание, но градинарят Мехмед е готов да се яви пред депутатите, обяви депутатът  от ДПС Хамид Хамид пред Нова телевизия.

Временната парламентарна комисията за казуса „Росенец“ взе решение да извика на изслушване почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Той трябва да отговори пред комисията законни ли са постройките на територията на лесопарк „Росенец“, където се намира и лятната му резиденция.

„По Южното Черноморие има стотици, а може би хиляди постройки, при които документацията не е завършена или не е пълна. Това го чухме от областния управител на Бургас, който е назначил проверка. Тук идеята не е да се провери документацията. Идеята е някой да си прави политически ПР на гърба на г-н Ахмед Доган и на ДПС”, коментира той. 

Той попита защо а действията или бездействията на определени държавни органи, някой ползвател или търговско дружество трябва да носи отговорност.  Депутатът подчерта, че Амед Доган е само ползвател на имението в парк „Росенец“, собствеността е на две търговски дружества. 

„Може да извикат и градинаря Мехмед, който е там по 12 месеца. Ахмед Доган е ползва по 4 месеца. Строителството е напълно законно, всеки момент ще получи разрешение за ползване, ако не е е получил вече“, каза юристът.

„Може да извикат и градинаря Мехмед, който е там по 12 месеца. Ахмед Доган е ползва по 4 месеца. Строителството е напълно законно, всеки момент ще получи разрешение за ползване, ако не е е получил вече. Иначе всеки може да призове който си иска, може и Бойко Борисов. Смятате ли, че Доган е длъжен да чете 2500 страници в комисията. Все едно вие, господин Николаев, да знаете всичко за хотела, в който почивате в Гърция“, заяви юристът пред водещия на сутрешното предаване. 

Той подчерта, че има държавни органи и законодателства, които установяват дали едно строителство е законно, или не. Информацията, че само трафопоста е законен, е подвеждаща.

„Почти всички сгради там имат първоначални разрешения за строеж. Някои актове се обжалват. За тях има съдебни дела. Цялата информация беше скрита. Беше изведен само трафопоста. Знаем преди време колко далеч стигнаха някои хора, които първо подаряваха едни кученца, после събаряха барбекю“, каза още Хамид. 

Доган не е плащал данъци 

Според председателя на комисията Калоян Янков в периода 2016 г. до 2020 г. почетния председател на движението е пребивавал в сараите без да има разрешение за ползване. Не са плащани и данъци.

„Установихме, че от 18 обекта, само четири имат разрешение за строеж. Един от тях има разрешение за ползване, а всички останали нямат никакви документи – нито разрешение за строителство, нито разрешение за ползване. Там се е строяло незаконно в изключително големи мащаби. Има триетажни къщи, които са на морския бряг. Те са изцяло незаконни. Няма и документи за строежите на кея“, каза Янков.

В комисията беше изслушан началникът на НСО ген. Емил Тонев. Ахмед Доган и базата в парка в момента не се охраняват от НСО. Но Службата за охрана не е предоставила на депутатите справка колко е струвала охраната на почетния председател на ДПС, въпреки че такава информация е била изискана от парламентарната комисия.

Автор: Антония Коцева

Източник: „Банкеръ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече