Провал за Бойко, фиаско за Слави

0

След предсрочните парламентарни избори на 11 юли наблюдаваме зрелищни провали  – на водещите партии и на техните лидери. Това коментира журналистката Копринка Червенкова в интервю за БНР. Според нея „Има такъв народ“ са надценили възможностите си да правят сериозна политика,  ГЕРБ са в тежка изолация, а Корнелия Нинова е „на пързалката“ и не е ясно колко още ще се задържи на върха в БСП. 

„Най-откровен е провалът на Бойко Борисов – дори при следващи избори ГЕРБ да получи най-много гласове, лично той е в много неблагоприятна ситуация, капсулиран. Занимава със селски туризъм, прегръща се с местното население, а не смее да отиде в един голям град , защото си дава сметка какво ще му се случи там“, обясни Червенкова.   

Фиаско търпи и ИТН – Слави Трифонов и сценаристите му 20 години са били „царете на екрана“,  но едно е да правиш едночасово тв предаване, друго е да се занимаваш със сериозна политика. Вижда се, че нямат капацитет за това, а Слави Трифонов се държи така, сякаш Господ ни е наградил с неговото присъствие“, критикува журналистката. Тя определи поведението на Корнелия Нинова като самоубийствено, защото БСП е конформистка партия и не може да понесе силен лидер с повече воля за власт. И онагледи положението така: „Нинова е на върха на пързалката, отзад я бутат,  тя засега се държи, но не е ясно колко още ще оцелее“, 

Червенкова открои провала на ДПС като голям, но не толкова видим. Тя поясни: За първи движението пада под 300 000 гласа, не помогна дори това, че Карадайъ замъкна цяла делегация при Ердоган.  Очаквам сериозни трансформации в ДПС.“ 

Според нея пакетирането на „Има такъв  народ“,  Демократична България, и  „Изправи се БГ. Ние идваме“ под общия знаменател „партии на протеста“ им вреди – грешки и дефицити на една от тях се прехвърлят на другите, и от това печелят ГЕРБ и ДПС.

„Формацията на Мая Манолова е най-рехава като конструкция и може най-много да глътне хора, които са неидеологически мотивирани. Тези, които вещаят край на формацията на Мая Манолова, много бъркат. Тя има потенциал да привлече най-много хора, които са идеологически неориентирани“, прогнозира Копринка Червенкова. 

Снимка: Ани Петрова/БНР

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече