Пръкна се: Петков и Василев представиха новия проект, дирят „коалиция на почтените“

0

Бившите министри на икономиката и финансите в служебното правителство – Кирил Петков и Асен Василев представиха своя политически проект „Продължаваме промяната“. Мястото на срещата, на която присъстваха и техни съмишленици, беше център „Проджект лаб“ на столичния бул. „Мария Луиза“.

„В последните 4 месеца ние започнахме промяната и имахме много конкретни и ясни цели – да спрем корупцията и кражбите, да освободим малкия и среден бизнес да работи спокойно, да привлечем високотехнологични инвестиции. Цялото благоденствие, което бъде събрано, трябва да се разпредели по-справедливо. Бюджетът показа точно това – когато можем и да намалим дефицита, и да разпределим средствата при пенсионери, хората от здравеопазването и образованието. Искаме тези 4 месеца да ги продължим през следващите 4 години“, посочи Кирил Петков при представянето на новата формация.

От думите им стана ясно, че формацият им подкрепя Румен Радев за президент.

Кирил Петков и Асен Василев представиха и някои от участниците в техния политически проект, като част от лицата са от екипа на Министерство на икономиката – Яна Балникова и Калина Константинова.

Бившият икономически министър изтъкна четири критерия за хората, които се присъединяват към тяхната формация: да имат добра кариера извън политика, да бъдат независими хора, коти ода могат независимо да взимат най-правилните решения; да не са били в повече от една партия; да нямат скандали и най-важното – всеки един да подпише договори за почтеност, която означава да няма банкова тайна, да няма скрити пари.

От своя страна Асен Василев посочи, че данъците у нас няма нужда да се пипат – нито нагоре, нито надолу.

„Имаме достатъчно постъпление и да имаме нормално образование, нормално здравеопазването и да си направим инфраструктурата. Проблемът е, че няма контрол на разходването на парите. Ние плащаме тройно и четворно за прости неща“, отбеляза Василев по време на представянето на новата формация.

„Ако просто си съберем това, което държавата трябва да събере, и сложим контролни механизми, като спрем и течовете – само така  може да оправим средата и да изчистим държавата“, заяви още Василев.

Двамата лидери на новия политически проект посочиха, че продължават преговорите с няколко партии (7-8 политически сили) за участие в предстоящите избори, като най-вероятно ще се формира коалиция, за да може в нея да бъде включено името на новата формация „Продължаваме промяната“. Резултатите от тези преговори ще станат ясно до седмица или две, но задължително това ще е политическа сила, която ще изповядва идеологията на двамата лидери на проекта.

И бяха категорични, че искат „коалиция на почтените“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече