Гешев и сигурността: Кой пази „инструмента“ на Господ (ВИДЕО)

0

Около 150 души, лично подбрани от главния прокурор, с бюджет от 10 милиона лева – това е любимото звено на главния прокурор Иван Гешев, на което той поверява живота си, пише като анонс съм коментарното видео на обществено-политическата ситуация в страната изданието „СЕГА“.

Бюрото за защита е добре отглеждано и щедро оборудвано през последните години. Създадено е под благовидния предлог, че освен Гешев, пази и неколцина защитени свидетели.

Иван Гешев трудно се разделя с едноличната си власт върху Бюрото за защита. Дори и без личния си отряд, главният прокурор няма риск да остане без охрана, защото е пазен от общо три структури за сметка на държавата. 

Освен в частна охранителна фирма, бюрото за защита беше превърнато от обвинител номер едно в наказателен отряд. Гвардията на Гешев се използваше за показна разправа с неудобни бизнесмени.  За  репресия и публично унижение, придружени с публикуване на чатове и недоказани обвинения. 

Луксозната паравоенна организация беше създадена от ГЕРБ и ДПС специално за главния прокурор и до последно защитавана от партиите на Борисов и Доган. 

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече