Търговци в храма: Проектът Петков/Василев породи съмнения в почтеността на Радев

0

За храма на българската политика и търговците в него

През последните седмици обществото ни бе облъчено с информацията за политическите намерения на двама служебни министри, а днес вече търсачи на политическа партия или партии, които те да използват за своите намерения.

От един участник в среща с тях, за която те не отрекоха, разбрахме, че сделката която му е предлагана е пари срещу партия. Дали това е вярно? Участниците в срещата знаят истината. Но задача на прокуратурата е да образува проверка за престъпления по чл.167,ал.2 и ал.3, като има предвид и чл.37,ал.1,т.6 от НК.

Има и няколко други въпроса, свързани с новите търговци в храма на българската политика.

Повече от очевидно е, че не желаят да членуват в партия, а са решили да търгуват с партии. И това се развива като сюжет пред очите на всички. Очевидно е, че хората захванали се с този проект им липсват познания за политическия живот в България. Подобни проекти се правят единствено и само за изпълнение на схемата „златен пръст“. Ако някой си мисли, че може да постигне резултата на Костов 97, Царя 2001 или Борисов 2009г, то май доста бърка. 

Не на последно място този проект се обвързва с Президента Радев.

Когато Румен Радев беше неизвестен за обществото ни, макар и генерал, макар и командващ ВВС, макар и самият той въздушен ас, Корнелия Нинова го наложи като кандидат на БСП. БСП му направи кампанията, с която той стана и Президент.  

Днес този проект работи и срещу БСП, както и срещу самата Корнелия Нинова. Политическите асове не правят така.

Този проект породи съмнения в почтеността на Радев. А това в никакъв случай не работи в негова полза. Този проект няма да донесе никакви ползи за Радев. Не така стои обаче въпроса за щетите.

След месец е по-вероятно хората да се интересуват много повече от високите цени, отколкото от възпитаници на Харвард.

И да се върнем в храма на българската политика. Вярно е, че неговият образ е доста зацапан. Но точно и затова не ни трябват нови търговци в храма.

Тези млади и симпатични хора дори и не могат да си представят, колко различен е техният образ вече днес. В началото на служебния кабинет те разкриваха корупция, злоупотреби. Днес вече има поне съмнения, а за мнозина и убеждение, че те купуват партии.

Повече от очевидно е, че стартът  им в политиката се превърна във фал. От старт с фал до фарс и фиаско има само няколко крачки. 

Голяма е вероятността, ако проектът продължи да се развива, то съдбата му да стигне не до върха, а до фарс или фиаско. И ако това се развие скоропостижно ще донесе такива щети на Президента Радев, каквито никой от хората около него не е предвидил като възможни.

Автор: Петко Добрев

Източник: „Епицентър.бг“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече