Статуквото, начело с Борисов, Цацаров и Гешев, приспа „кокошката“

0

Първопричината за високите цени в момента са корупцията и грабежът. И неочакваната синергия между бизнес групи и представители на различни политически партии, обединили усилията си да смучат и крадат. Хората посвикнаха с това. В продължение на години статуквото, начело с Борисов, главните прокурори, всички институции без изключение, успя да приспят „кокошката“.

Това заяви в предаването „Алтернативата“ Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд, хвърлил светлина върху някои от най-големите схеми между политиката, задкулисието и съдебната власт. Последната порция разкрития дойдоха от Явор Златанов – другият глас в сагата „Осемте джуджета“.

„Изкарахме първите десетина скандални разследвания и никой не ни е осъдил досега. Доказателствата са на масата. Ако Цацаров иска да съди някой за клевета, да съди онова момче (Явор Златанов, бел.ред.). Цацаров и Гешев не са си гледали работата. Те са правили три неща – или са бездействали, когато не им отърва, или са мачкали и са бухали с бухалката, или са преследвали хора, които накърняват интересите на олигарсите, на които те служат. Те вече са в една много добре измислена схема и това обяснява защо цялата държава е затапена и нищо не работи. Това е едно и също – има един център, откъдето се казва „Да“, „Не“, този гонете, онзи набийте, заплашвайте. По-голямата част от хората разбраха, че има тежка корупция. Лошото е, че свикнаха с това, че я има“, посочи Станкушев.

По думите му страната в момента е в преходен период и се заражда гражданско общество. Именно това е нужното условие, за да започнат и необходимите промени.

„Всичко ще стане необратимо, когато се натрупа критична маса от абсолютно обиктовени хора, които не се занимават с политика, не са богати“, посочи Станкушев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече