Пеевски се завръща ударно в политиката – става водач на листа

0

Бившият депутат Делян Пеевски ще води листата на ДПС в област Велико Търново на предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно от изказване на областния председател на партията Гюнай Далоолу.

„Факт е, че г-н Делян Славчев Пеевски е водач на листата от четвърти многомандатен район. От Велико Търново – историческата и духовна столица на България, господин Делян Пеевски ще даде ясен знак, че се връща в политиката. Той има много да дава на България и на региона ни“, заяви Далоолу и добави, че името му ще бъде „не това, което нашите опоненти го изрисуват“.

„Това е нашият Делян, който ДПС винаги стои зад него“, каза още Далоолу и добави, че Пеевски ще се появява на място във Велико Търново.

Втори в листата на партията в областта ще бъде Йордан Цонев.

Пеевски не беше кандидат за депутат по време на изборите за 45-ия и 46-ия парламент като това беше посочено като „лично решение“. Включването му в партийните листи идва, след като в последните месеци той беше едно от санкционираните от САЩ лица по закона „Магнитски“, което доведе до проверки от страна на прокуратурата.ВИЖТЕ СЪЩОБожков – 7, Пеевски – 0. Какво реално се случи след санкциите „Магнитски“

Преди дни името му се появи и в международното журналистическо разследване „Досиетата Пандора“ във връзка с укрити офшорни сметки. По този повод от антикорупционната комисия започнаха проверка за скрити връзки между Пеевски и офшорните дружества. Във връзка с разкритията той беше защитен от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

Самият Пеевски се появи публично след близо две години през седмицата, когато влезе в сграда на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).

„Каквото има, съм дал обяснения. Ще имате възможност да ме виждате“, каза той на излизане от сградата на агенцията.

Пеевски влезе за втори път в ДАНС. Предишния път - като директор

През юли, малко след обявяването на санкциите по закона „Магнитски“, Мустафа Карадайъ публично дистанцира себе си и партията от Пеевски като заяви, че той „никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи“. Тогава подкрепа за Пеевски изрази вторият в листата в Търново Йордан Цонев, който каза, че „ние си го харесваме“.

Източник: „Дневник“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече