Отряд самоубийци: ИТН и ДБ поставиха рекорд по политичешки грешки за нула време

0

Има такъв народ“ или „Демократична България“ се вписват по-добре в определението „Отряд самоубийци“, по името на американския филм от 2016-та?

По свой начин твърде успешно го постигат и двете формации. ИТН постигна рекорд на Гинес, като изгуби половината си електорат за два месеца. Такъв „успех“ може да реализира само политическа сила, чийто лидер си направи попара от човешки органи и я изяде в праймтайма на съответната национална телевизия.

Е, успяха и без тази крайност. Осъзнаха го и от две седмици са неузнаваеми. Скриха агресивния Тошко, а останалите хрисимо обясняват колко наивни са били. И как политиката се оказала по-сложна, отколкото си мислели, а те, наивниците, не били готови за това. Сладури.

От другите се искаше единствено да не правят нищо, за да не прахосат дивидентите от десанта на Росенец, който ги бе върнал в играта. Както звучи фундаменталният постулат в спорта – върви ли ти, не правиш промени. Уви, не издържаха. Изпокараха се по някакви техни си причини. Там винаги е сложно, защото говорим за много ум. Здравият разум обаче подозира, че това очевидно са местата в листите. Както и кандидатурата за президент, която някои от тях подкрепиха артистично като Тодор Колев в „Двойникът“. Защото ги питаха директно. И някак успяха да се прикрият, но не баш.

Не е чак такъв проблем, че в тази формация е водеща претенцията за интелектуално превъзходство. Самоубийственото е, че тя е насочена както навън, така и навътре. Към „другаря“. Е, така няма как да стане. За да изяде децата си революцията, първо трябва да успее. А те се самоизядоха авансово. Първа политическа сила още е ГЕРБ, главен прокурор още е Гешев …Какво делят е пълна мистерия, както казваше Васа Ганчева.

Ще кажете, че новата формация на Кирил и Асен е всяла смут в редиците на визираните по-горе политически субекти. Възможно е сега да е така, но те бяха поели надолу по склона, още когато онези двамата бяха министри.

Автор: Милен Ганев

Източник: Fakti.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече