Пеевски блесна в „Шибанистан“ с интервю пред виден поклонник на Гешев

0

Делян Пеевски, който се завръща в политиката като водач на две предизборни листи на ДПС, реши да проговори в импровизирано „интервю“ за „Шибанистан“ – онлайн рубрика на Симон Милков, участвал в агитката за подкрепа на Иван Гешев.

Само преди две седмици, когато бе повикан в ДАНС, Пеевски претупа за около минута-две отговорите на въпроси от различни медии. Сега той отдели около 9 минути на интервюиращия го Милков, който го разходи по „целия конспект“, но не без да попита нищо конкретно или пък нещо, което би обезпокоило интервюирания. Въпросите бяха от типа „Вие олигарх ли сте?“, „Каква е причината да има спор с Божков“„Кажете за закона „Магнитски?“ и пр.

За непредубедения зрител интервюто прилича на истинско, тъй като Милков е в ролята на запъхтян репортер, успял да намери Пеевски на предизборна среща в Свищов. Милков е любезно помолен от активист на партията да изчака кандидат-депутата и отношението към неканения гост няма нищо общо с начина, по който Христо Иванов бе посрещнат края морския Сарай на Доган миналото лято. Самият Пеевски не дава вид на особено изненадан или изнервен от натрапника – тъкмо обратното, той е олицетворение на търпимост, човечност и прозрачност.

Всъщност ключът към това странно интервю е самият интервюиращ.

През 2019 г. Симон Милков бе сред водещите участници в организираните от сайта „Пик“ контрапротести в подкрепа на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев. В миналото е познат на медиите като „професионален“ протестиращ за подобни „каузи“, като винаги е твърдял, че протестира по съвест.

Милков е бивш кадър на движението СИЛА, бил е и „ивент-мениджър“ на бившата партия на Николай Бареков „България без цензура“, финансирана от КТБ по времето, когато Цветан Василев и Делян Пеевски все още бяха бизнес партньори, а не врагове.

Милков участваше в националните обиколки на шоуто на Бареков по ТВ 7 (също финансирана от КТБ), както и в дирижирани протести в София през 2013 г. срещу тогавашния член на ВСС Камен Ситнилски, нарочен за уволнение от тоговашния главен прокурор Сотир Цацаров.

През юли 2020 г. Милков е на първа линия на протеста срещу президента Румен Радев във Велико Търново.

Симон Милков е два пъти осъждан. Пиян и без книжка помита няколко автомобила. По-късно пребива младеж. Сключва сделка с прокуратурата и остава на свобода. В момента се изживява като журналист.

В отговор на зададените му от Милков въпрос Пеевски заявява, че не е засегнат от глобалния закон „Магнитски“, по който беше санкциониран от САЩ заради сериозна корупция. Кандидат-депутатът обявява, че нямал общо и с избора на Иван Гешев за главен прокурор.

„С този човек нямам никакъв спор“, казва политикът от ДПС по адрес на укриващия се в Дубай хазартен бос Васил Божков, който каза през май миналата година по адрес на Пеевски: „Седи в сянка като паяк, дърпа конците“. През май тази година Божков отбелязва, че България е „управлявана доскоро от хунтата на Пеевски“.

Мимоходом Пеевски е попитан и защо фалира веригата „Лафка“. Кандидат-депутатът отговаря, че няма нищо общо и интервюиращият смени темата. Всъщност „Лафка“ бе собственост на „Благоевград – БТ„, а според информацията в Търговския регистър краен собственик на фирмата бе австриецът Волфганг Рекендофер. Веригата е част от „Булгартабак холдинг“, в който акционер беше Пеевски. 

На въпрос дали е олигарх,каднинат-депутатът отговаря, че не е, но такъв бил Иво Прокопиев, който от налагането на американските санкции насам е основна мишена на ДПС и Пеевски.

„Никакви отношения нямам с Борисов“, уверява още Пеевски. През лятото на тази година бившият премиер, който също отрича връзки с кандидат-депутата на ДПС, обаче призна, че двамата имат отношения, макар да ги определи като чисто политически и „винаги свързани със смесените райони“.

На реплика на Милков, че бил „понатупан“ във Варна, Пеевски се възмущава: „Това е абсурдно да се тупат медиите. Не може да свиквате с това, трябва да се борите с това“.

Кандидат-депутатът Пеевски се зарече да бъде „всеки ден в парламента и каквото имам да разкривам, ще го разкривам всеки ден“. „Аз ще бъда постоянно в парламента“, подчертава той. Това би било сериозна промяна, защото през последните години посещенията на Пеевски в Народното събрание в качеството му на депутат са били по-скоро изключение.

В началното на октомври, когато бе привикан в ДАНС, Пеевски казва, че „ще се показва в публичното пространство и тепърва ще станат ясни нещата за много хора“. Сега обаче той подчерта, че няма намерение да дава пресконференции, за да „изясни нещата“.

Бях максимално обран, за да не кажете пак, че не са се чували отговорите. Беше важно да чуете отговорите на Делян Пеевски на някои от основните въпроси. Поне които успях да задам“, каза в края на видеото Милков.

Източник: Mediapool.bg 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече