Марихуана, кокошки, стриптизьорки – какво раздават във ваксинационните лотарии по света

0

Ваксинационните лотарии стават все по-популярни в стремежа на правителствата да осигурят по-високо ваксинално покритие в държавите си. Ето как се случва това в различните точки на света. През май 2021 година президентът на Сърбия Александър Вучич обеща 3000 динара, около 25-30 долара на всички, които се ваксинират. 

В селските райони на Индонезия на ваксинираните срещу коронавирус подаряват живи кокошки. По този начин властите мотивират възрастните хора над 45 години, които не вярват на ваксинират. След предложението пред полицейските управления се виждат желаещи да получат своите ваксина и кокошки, пише изданието РБК.

В Русия срещу ваксина срещу коронавирус се раздават коли, техника, апартаменти или се изплащат пари. Някои градове раздават и смартфони на Apple, велосипеди, музикални колонки, слушалки, смарт часовници. В зависимост от щата в САЩ може да получите безплатно подстригване, хамбургер, билети за увеселителен парк, пържени картофи, безалкохолна напитка.

Жителите на Вашингтон които са над 21 години могат да получат безплатно цигара с марихуана срещу документ че имат ваксина срещу коронавирус. Ваксинираните може да претендират също така за бира, вино или коктейл. В Лас Вегас стриптийз клуб откри ваксинационен пункт в сградата си. Ваксиниралите се в него получават безплатен танц от ваксинирана стриптизьорка и билети за нощно шоу.

Едно от местните кафенета в Багдад дава безплатно кафе срещу документ за ваксиниране. На ваксинираните в Китай безплатно раздават яйца и олио, а така също и купони с намаления за храна и лекарства. Властите стимулират хората и с помощта на видео материали, в които ги призовават „по-скоро да се убодат, за да изградят Великата имунна стена.“

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече