Настоящата предизборна кампания: Пладнешки лъжи и обещания и простащина

0

Две отвратителности наблюдавах в последните дни, пише в свой коментар в личния си профил във Фейсбук Цветеслава Гълъбова.

Първата е изключително наглото, цинично и гнусно обещание от съсипалите държавата, обществените отношения и икономиката предишни и, сигурна съм, НИКОГА вече управляващи от герб, за заплатите в сектор здравеопазване – от 2 хиляди до 6 хиляди за санитари, сестри и лекари.

Това ме вбеси. 12 години управление, т.е. грабеж и пълнене на чекмеджета и сега обещания. А къде бяхте в тази дузина години, защо нищо не направихте, освен да крадете. Що за цинизъм е това, гербави калинки. И, разбира се, недоразуменията сачева, караянчева, атанасова /отклонила над 2 млрд от касата заедно с аверчето си дянков/ веднага лепнаха това цинично обещание във фб профилите си.

Малко повече от 20 години минаха, откакто се въведе здравното осигуряване и настоящия модел на здравеопазване. 12 от тях управляват герб. Това е повече от половината време. И какво направиха, какво. За сегашната криза те носят най-голяма отговорност. Включително и с изключително некадърното управление в първите месеци, когато насадиха у хората страх, паника и тотално разрушиха крехкото доверие в здравната ни система. Пряко отговорни са борисов, министрите на здравеопазването и НОЩ. Знам, че няма кой да им потърси наказателна отговорност. Спецпрокуратурата се занимава с гражданството на Кирил Петков, другата прокуратура разсипа проф. Сербезова от разследване, че била уплашила населението с твърдението, че няма достатъчно лекарства /което беше точно така/, но за цялостното управление на кризата в продължение на повече от година, за шкафчетата с пачки и кюлчета, прокуратура няма.

Борисов и подчинените му министри, щаб и медийни клакьори заложиха бомбите, които сега гърмят със сила. И това трябва да е ясно. И на този фон обещанията за заплати в здравеопазването са проява на ВИСШ ЦИНИЗЪМ!

Втората отвратителност беше днешното пошло шоу по бТВ с кандидатите за президент сидеров, луна йорданова, Александър Томов и Малинов. Не зная защо и как се допусна това да се случи, кой персонално е отговорен. И не ме интересува. За мен е по-важно, че нивото на обществените ни отношения допуска тази пошлост, че законите ни позволяват хора без елементарни задръжки и разбиране за това кое е допустимо и кое не, да се кандидатират за най-високите държавни длъжности. Невежество и посредственост, облечени в амбиции за власт, за показване и несанкционирани от обществото. И, разбира се, креслива арогантност, която не е нищо повече от обичайна простотия. Някаква нереализирана самоназовала се „звезда“ с артистична кариера ни показа тунингите и екстеншъните си, облечена като „строга господарка“ в нискобюджетен филм за възрастни и белокос представител на биологичния мъжки пол, може би под въздействието на нещо си, ни направиха зрители в много, ама много пошъл спектакъл, на който бяха сценаристи, режисьори и главни актьори.

Защо стигнахме до тук? За мен това е главният въпрос. Техническите сътрудници и куклите на конци не са важни. Проблемите са системни и трябва да се решават като такива. За сетен път за себе си определих, че коренът е в ОПРОСТАЧВАНЕТО на обществените отношения, свеждането им до формулата „ти на мен, аз на теб“, въздигането на НЕВЕЖЕСТВОТО в ранг на политика и БИЛЕТ ЗА ПЪРВА КЛАСА на живота, богатото възнаграждаване на наглостта и войнстващия примитивизъм с постове, пари и власт. Това е проблемът ни – тежката духовна криза, в която ни вкараха гербавите калинки. Те унищожиха с извратена наслада вековните цивилизационни достижения, които нашият народ беше извоювал, изстрадал и заплатил с много кръв и животи. Превърнаха в основна ценност ЧЕКМЕДЖЕТО с пистолет отгоре. Направиха възможно луноподбните да си помислят да стават президенти.

Животът ни е ЕДИН и имаме задължението да го изживеем смислено. И това включва битката за духовното ни оцеляване.

Ние имаме само една България. Да я спасим от простотията, арогантността и войнстващия примитивизъм на биологичните единици, които искат да овъргалят всички ни в калта, която е естеството им местообиталище.

Това е!

P.S. На моята стена излагам моето мнение. Приемам да „чуя“ всяко несъвпадащо с него, но без обиди, нападки и неприемливи квалификации. Ще премахвам негармотно написаните, както и тези на латиница. В моята къща, макар и публична, са валидни правилата на доброто възпитание и книжовния български език

Автор: Цветеслава Гълъбова

Източник: „Банкеръ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече