Кацаров налага, Радев нарушава: Кандидат-президентът сред тълпата без маска (СНИМКИ)

0

Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за пореден път доказват, че мерки и пандемия не ги плаши. Както преди време Радев излезе с вдигнат юмрук и без маска сред „народа“, с днешна дата той и Йотова отново демонстрират, че нямат намерение да спазват противоепидемичните правила и мерки.

„Носете ги тези проклети маски“, обяви здравният министър на Радев, Стойчо Кацаров само преди дни. Очевидно обаче кандидат-президентът не е чул призива му и няма намерение да сложи маска или пък да спазва дистанция при срещите си.  

На фотосите ясно се вижда, че нито Йотова, нито Радев носят предпазни маски или се съобразяват с отстоянието от 1.5 метра на открито, а даже напротив по всякакъв начин търсят по-голяма близост с евентуалните им избиратели. От снимките на Радев е видно, че хората с които се прегръща или здрависва са от най-уязвимата група ,застрашена от ковид вируса, а именно, над 60-годишна възраст.

В същото време в Министерския съвет шефката на ИК на Радев Цветеслава Гълъбова се яви без маска на мероприятие организирано от Кацаров за популяризиране на ваксинацията и противоепидемичните  мерки. Шефката на психодинспансера  в Курило, явно  не носи маска по примера на своя шеф Радев. На сбирката бе видян и актьорът Краси Радков, който през партийната тв на Трифонов усмихваше проф. Тодор Кантарджиев в разгара на ковид пандемията.

Днес стана ясно и, че служебният кабинет на Радев погазва и собствената си заповед за „зелен сертификат“. За да може властта да се отразява без никакви ограничения и  до ден днешен на нито един журналист или оператор не е поискан „зелен“ сертификат при влизане в здравното министерство, в Министерския съвет, в Президентството или на друго място, въпреки, че това бе упоменато  като задължително условие от  Стойчо Кацаров.

Припомняме, че през последното денонощие у нас починалите са 166, новозаразените с COVID са 4 662 души,  а ситуацията с леглата в болниците е критична.

Източник: Tribune.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече