Обяснете парадокса: Българите са сигурни, че вирусът е световен експеримент, но и подозират, че сме живели заедно с динозаврите

0

Излезе интригуващо проучване. То е свързано с познанията и нагласите на българите, свързани с технологиите и науката. И ако на пръв поглед е интересно, при задълбаване в резултатите – още повече.

Ето няколко любопитни цифри от проучването: 52 % от българите вярват, че вирусите са създадени в правителствени лаборатории, за да контролират населенията по света, а 29 % не могат да кажат дали това е вярно или не. Което означава, че едва 19 %, по-малко от всеки пети човек, не мислят, че вирусът е световен експеримент, създаден умишлено в лаборатория; останалите са или твърдо убедени, че е точно така, или го допускат. Наредете се на една опашка от петима души. Само един от тях (дали сте вие не знаем) е убеден, че коронавирусът не е създаден умишлено в лаборатория. Останалите или го мислят, или се колебаят. И също, само 22 % смятат, че все още няма лечение за рака; останалите по-скоро клонят към представата, че има, но правителствата го крият. 

Трябва да се признае – този резултат е фрапантно висок. Толкова висок, че не e сигурно дали  пропагандите на студената война, попадането в хипер цензурирана медийна среда, липсата на различни източници на информация, въобще най-характерните за тоталитарните режими информационни вакууми, могат да разстелят подобна информационна мъгла.   Забележете: тук дори не става дума за онзи важен детайл, който трябва да се спомене – че правителствата действително биха могли да използват определени събития от типа „черен лебед“ като коронавируса, за да го използват като инструмент за различни цели.

В това няма никаква конспирация и е видимо дори на ниво България – вече говорихме за проблема тук. Но отговорът от проучването не казва това, казва друго – че не вирусът може да мърда наляво-надясно политически лостове, а че той е направен в лаборатория с цел контролиране на населенията.

Тоест, налага си да си представим как огромната мрежа от действия и въздействия, всичко, което коронавирусът предизвика, гигантското уравнение от хаос, неясноти, влияния, тази огромна вселена от възможности, е била конспирирана и то от самото начало; била е ясна и някой много добре е знаел

1) Какво ще се случи по цялото земно кълбо и

2) Предвидил го е толкова добре, колкото се е случило, за да се облагодетелства толкова добре, колкото е очаквал.  И сега, голямата изненада. Същото проучване регистрира и много висок процент отговори „Не знам“. За най-различни въпроси. Например – дали хората и динозаврите са живели по едно и също време – 36 % не знаят, а 29 % казват, че са живели едновременно.

Какво трябва да мислим за това обстоятелство?

Как е възможно да успееш да прозреш гигантската плетеница, гигантското уравнение от световния заговор, да разбереш толкова сериозна схема, за каквато трябва да си или глътнал правилното хапче Нео, или разбрал илюзията на действителността от „Шоуто на Труман“, но в същото време – просто да не знаеш дали хора и динозаври са живели едновременно. Просто се чудя дали прозирането на световния заговор не би трябвало да включва базова обща култура? Възможно ли е да решиш най-сложната формула, ако не усвоил таблицата за умножение? И прочие конспиративни въпроси.  

Автор: Райко Байчев 

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече