Какво става?! ДПС не подкрепи официално Герджиков на балотажа (заучено положение или приятелски огън)

0

ДПС не подкрепи официално кандидат-президента на ГЕРБ Анастас Герджиков на балотажа, макар такива да бяха очакванията на някои наблюдатели. В 14.30 часа днес в специално изявление Мустафа Карадайъ заяви, че привържениците на Движението са мъдри и ще направят своя избор съобразно предварително очертания от ДПС профил на бъдещия президент – да бъде обединител на нацията, да е лице пред света и т.н.

Името на Герджиков не бе споменато. Разбира се, не бе споменато и на Румен Радев, с когото партията е в публичен конфликт.

Държавният глава да е стожер на Конституцията и правото, да е на полето на съгласията при кризи и в нормално време – така звучаха другите черти от изисквания от ДПС профил. Карадайъ, който се нареди трети в президентската надпревара, а и Движението се представи добре на парламентарния вот, благодари на избирателите си за подкрепата.

Друга засегната тема бяха изборни нередности. На сайта на ЦИК имало данни от секции, при които контролите не се засичат от действителните гласове. „Стои въпросът колко са протоколите с такъв род пропуски, как ЦИК е приела тези протоколи. Би трябвало комисията да го обясни на над 2000 граждани, за които засега сме засекли това. ЦИК не си е свършила работата“, заяви лидерът на ДПС. Запитан накрая от репортери, той каза, че е рано да се обсъжда подкрепа за правителство на „Продължаваме промяната“.

Целият този сюжет се разви след заседание на Централното оперативно бюро. Остава да се проследи на самия балотаж поведението на партията – дали, въпреки официалния неутралитет, тя няма да мобилизира целенасочено избирателите си. Имало е случаи, при които ДПС е предприемало подобна тактика.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече