Снежни преспи и смразяващ студ във влака Варна-София (ВИДЕО)

0

Сняг превърна в зимен атракцион част от бързия влак от Варна за София. Кадри, публикувани в социалните мрежи, показват коридорите на пътнически вагон, който е побелял и заскрежен. Навяването на сняг е заради незатворени преходни врати, подозират от ръководството но железницата.

„Влакът беше заснежен отвсякъде. Кондукторът мина и ни провери билетите, но не взе никакви мерки, за да ни премести в друг вагон. Когато го попитахме дали другите вагони са заснежени, за да се преместим – той не ни отговори”, разказа пътувалата във влака Мима Сейкова по Нова ТВ. Тя допълни, че все пак са били преместени. Оказало се обаче, че и в останалите вагони било студено.

Ръководителят „Експлоатация и железопътна секция” в БДЖ Свилен Гърдев обясни, че след гара Синдел вагонът, заснет на видеото, е получил повреда в отоплителната система.

„Диспечерите са уведомени за това, а кондукторът е преместил всички пътници. Вратите в коридора най-вероятно не са били затворени и заради високата скорост снегът е нахлул”, коментира той.  

Гърдев посочи, че има процедура, по която пътниците да бъдат обезщетени след подобни ситуации.

Източник: „ТРУД“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече