Най-сексапилният български писател Илиян Кузманов с още две нови отличия

0

Международният портал за култура – ArtDaily, съвместно с една от водещите авторитетни медии в Англия – Essex TV, обявиха българин за писател с най-голям потенциал за 2022-ра година и това е Илиян Кузманов. За много това няма да е изненада, но нека ви припомним за него.

Илиян е първият ни български писател влезнал в Топ 20 по продажни на най-голямата онлайн книжарница Amazon, той спечели и титлата „най-сексапилен автор“ на култовия портал за култура FilmDaily, a титлата му бе посатвена от Логан Крауфорд – журналист носител на ЕМИ, Илиян „заби“ и изчерпа две хиляден тираж в единственото по рода си Балканско Книжно Рок Турне, и бе на кориците на международни медии като US Today, Fox, CBS, New York Today, Washington Mail, които споменаваха не само неговото име, но и името България. Да не пропуснем и първата му презокеанска награда Литературни Титани, както и че е сред финалистите на най-престижният литературен конкурс на Readers Favourites.

В същото време в България, Кариера ТВ (ТВ Европа), едно от най-авторитетните български предавания за бизнес и иновации, с водещ Милен Топалов, посвети специален януарски брой на Илиян Кузманов и го обяви за една от най-успешните български личности за 2021 година. Едно комплексно признание, в което писателят Илиян отстъпва на социалния предприемач, който вече повече от десетилетие е посветил живота си, както и всички средства от своите бизнеси, в това да помага на обществото. А най-амбициозното „и на сърце“, както казва Илиян е неговият проект за „първия истински социален бизнес у нас“, който не само да бъде промяна, но и демонстрация, че ние като общество можем да превъзмогнем корупцията и зловредните практики. И както той се изразява – „НПО-тата може не само да не са зависими от и тежест на бюджета, но и да са едни добри данъкоплатци.“

Според Илиян, успехът му се дължи на това, че и книгата му „Ако срещнеш Буда, убий го!“ , но и животът му са подплатени от добри каузи, както и много съдържание. Елегантно Илиян предава тази вяра в доброто и в първата си книга. Световно известни писатели от Щатите до блогъри в Индия и Бразилия, определят книгата му като нещо уникални, успяло да докосне и промени поне малко мирогледа им.

Може би не случайно Илиян Кузманов се оказа и член на МЕНСА с изключителен коефициент на интелигентност. И тук неимоверно идва въпросът – Кое е по-красиво – тялото или ума, или трябва да вървят ръка за ръка? А отговорът според него е лесен – съвременният писател трябва да е атрактивен и да събужда любопитство у публиката, трябва да е достъпен за нея, да можем да виждаме повече млади хора с книга в ръка, дали в автобуса, дали на някоя пейка в парка, та дори и на тревата, като във всеки нормален европейски град. Смята за абсурдно в ерата на технологиите да продължаваме да принуждаваме децата да четат, а вместо това да направим книгата и писането атрактивни и желани от тях. А за да обясни защо това му се е превърнало в социална мисия Илиян ни дава пример с кубински писател с куп престижни награди, който обяснява любовта си към литературата по следния начин – „Като малък исках да стана като Хемингуей, та той беше в най-готините барове на Хавана, винаги заобиколен от най-красивите жени и аз си казвах, това да си писател е най- готиното нещо на света!“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече