Премиерът със задача към Рашков: Искам арести, и хората ги искат!

0

„Всяка седмица събирам и ДАНС, и Бойко Рашков и им казвам: „Нямаме време. Трябва да действаме така, че да имаме реални арести. Хората искат реални арести. Хората са спрели да вярват на идеи и планове. Работи се. Надявам се скоро време да имаме сериозни арести – и по линия на „Булгаргаз“, и по всякакви други линии. По линия на магистралите Рашков работи много сериозно“, заяви тази вечер в предаването „ЕвроДикоф“ премиерът Кирил Петков.

Той добави, че вътрешният министър дори да има данни за престъпление, е нужен прокурор, с когото да работи, за да се стигне до арест. По повод „Булгаргаз“ вицепремиерът Асен Василев съобщи в „Панорама“, че доскорошното ръководство е извадило от девет кладенеца вода, че няма как да се вземе от по-евтиния азерски газ, за който фирмата има договор. Василев заяви, че не разбира в какво ги обвинява президентът Радев.

„Как ще използваме службите, те са назначени от президента?! За какви посредници говори? Става дума за директни договори на „Булгаргаз“ с „Газпром“ и Азербайджан? Какви посредници?!“, заяви Асен Василев.

По-рано днес стана ясно, че доскорошният шеф на дружеството Николай Павлов е извикан на разпит като свидетел в понеделник. Новият шеф на борда на директорите Иван Топчийски заяви пред БНТ, че са заварили дружество, изпразнено от съдържание. 25% от щата на „Булгаргаз“ били освободени от работа, преди да встъпи новото ръководство.

„Това са все мениджърите. Освободени са с компенсации от 170 000 лв. Целият състав на „Булгаргаз“ е 66 души“, каза Топчийски. 

Според Петков промяната в прокуратурата предстои. Той изрази и оптимизъм за законите, които парламентарното мнозинство ще внесе по отношение на съдебната система – действало се възможно най-бързо и вероятно до 4-5 седмици ще има реални резултати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече