Прочитът на опозицията: Поведението на управляващите е гаф след гаф

0

„Поведението на управляващите, на властта като цяло, е гаф след гаф“. Това заяви в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“ заместник-председателят на ДПС Халил Летифов.

Той смята, че е задължително да има една опозиция, която да показва тези гафове, защото те са за сметка на държавата, държавността и се плащат от българските граждани и от бизнеса.

Никой не се е родил научен и в това няма нищо страшно, човек се учи в движение, но да се учиш в движение начело на държавното кормило и на държавата вече носи едни огромни рискове.

Да не зачиташ Конституцията и законите на страната и това да смяташ за нормално, за новия морал, за почтеност и за промяна е груба подмяна и газене в конституционните норми и законодателството на страната, като това съответно изкривява целия процес на вземане на решения, на управление и на ефекта от тях, посочи Летифов.

ДПС винаги сме имали особена чувствителност на тема демокрация, права, а и на темата за държавността, тъй като ние направихме една кампания, в която искахме да покажем какво за нас означават институциите, диалогът между институциите да бъде възстановен.

Като цяло диалогът между политиците, отделните партии и най-вече гражданите, но като краен ефект да се възстанови нормалността в българската политика – нормален диалог с ефективни решения, които да върнат доверието в институциите, обясни Летифов.

Заместник-председателят на ДПС коментира защо темата за Делян Пеевски е толкова чувствителна за партията. „Темата за Делян Пеевски е чувствителна за нас, защото ние имаме интерес всички факти и обстоятелства да излязат наяве, истината да излезе наяве. Когато някой обвинява несправедливо един от нас, няма как да седим безучастно ще бъдем активни участници за когото и да е, който е несправедливо обвинен, не само за господин Пеевски“, каза още Летифов.

Източник: „Епицентър.бг“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече