Гешев натикан в ъгъла: Цацаров пусна чадър над любовница – крадла на бизнеси (ДОКУМЕНТ)

0

Сигнал до Bairak.bg разкри зловещ любовно-мафиотски октопод в прокуратурата, овъртян около бившия главен прокурор, шеф на КПКОНПИ и настоящ обвинител от Върховна касационна прокуратура Сотир Цацаров!

Според нашия източник от своето преместване във ВКП в началото на февруари Цацаров успял да завземе властта на Иван Гешев. Официалният прокурор №1 треперел от страх, виждайки как му се клати каскетът.

Както е казал народът – нов бардак със стари труженички няма как да стане. Затова и в редиците на държавното обвинение упорито се говори, че Цацаров поставил пред Гешев ребром въпроса за върховенството на своята фигура пред неговата.

Затова, че бившият главен и настоящ галеник на съдбата е узурпирал властта на последния етаж на „Витошка“ 2, говорят и фактите, че неговите любимци колят и бесят без никакви притеснения.

Пример№1 – Пепи Еврото – бившият следовател от Столичното следствие и тогавашната му подчинена, а сега – председател на Софийската градска прокуратура – Илияна Кирилова. Колко майки са разплакали тези двамата и колко пари са прибрали – само те си знаят, категоричен е източникът на Bairak.bg.

Неслучайно за прокуратурата се говори, че се е превърнала в търговско дружество. Такъв е случаят с „касичката“ на Цацаров – следователя Красимир Кръстев. Историята на магистрата от НСлС е особено екзотичен на фона на професионалната му задача да „разследва” икономически престъпления и източване на ДДС.

От декларацията му пред Сметната палата се разбира, че е хазартен тип и отгоре на всичко му върви. През 2007 г. декларира 7480 лева, спечелени от „Еврофутбол”. През 2008 г. сумата е набъбнала на 19 300 лв. За 2009 г. отчита приход от 27 600 лв. , а през 2010 г. – 23 500 лв.

Следващата 2011 г. се оказва също толкова благодатна за следователя Кръстев, защото отчита рекордна печалба от 42 700 лв. от хазарт. За 2012 г. постъпленията са 26 500 лв., а през 2013 г.- 46 500 лв.

И през 2014 година нещата не са по-лоши от предходния период, защото в декларацията си записва приход от 24 700 лв. През миналата година Красимир Кръстев е забил 23 500 лв. от тотото.

Така за 9 години следователят е получил от играта 247 700 лв., което си и успех за пзавиждане. Дай Боже всекиму! Властта се отплаща на верните си кучета и ги пази! Със закрилата на пагона, обаче, се ползват и любовниците на Сотир Цацаров.

За пловдивчанина с корпулентно тяло и нежна душа градската легенда носи небивали истории за случки под юргана. Първото място безапелационно печели Радост Драганова. Красавицата с позавяхнала хубост и позахабено … име не спира да се хвали с влиятелното си екс гадже. Историята между двамата е с няколкогодишна давност. Покрай Цацата Драганова се радва на нечуван комфорт в правосъдната система.

Пример№2  – Преди няколко години Радостина Драганова се опита да открадне дяловете на кипърския бизнесмен Харис Кунтурис в общото им дружество, което стопанисва един от най-големите у нас фотоволтаични паркове.

Кунтурис успя да спре вписването на собственото си изключване от дружеството в Търговския регистър. От Кунтурис бяха пуснати множество сигнали, които потънаха в нечие прокурорско чекмедже. Нещо повече – бизнесменът Илия Златанов разказа пред Сашо Диков, че лично е занесъл от името Радостина Драганова 50 000 евро на Пепи Еврото и с които пари тя „поръчала” Харис Кунтурис. Дали някой се самосезира от разкритието? Познахте – никой.

Напротив, проблемите за Кунтурис не закъсняха. Започнаха множество съдебни търговски дела, които към днешна дата до едно са приключили в полза на Кунтурис. И въпреки това бизнесменът е привлечен като обвиняем по седем досъдебни производства.

Радост се хвалеше с гаджето си – тогава най-големият прокурор в държавата. Зад гърба й бе цялата машина за пречупване – държавното обвинение в лицето на Цацаров, Илияна Кирилова и следователя Кръстев в комбинация с групата за рекет на Пепи Еврото.

Кунтурис разбра, че ще му се повдига обвинения на 18.07.2021 г. Ден по-рано, обаче – на 16.07.21 г., Радостина пише на ЧСИ Стилян Бадев от град Перник, че на Кунтурис му е повдигнато обвинение. Поръчителят е уведомен два дни преди поръчания, как става това?

В наказателното производство Радостина представя на следователя Кръстев съдебно удостоверение със заличена дата, издадено по приключило дело, придавайки на същото вид на актуално такова. Човек с 50 000 евро и влиятелни приятели зад гърба си може да направи чудеса… Особено в българската прокуратура.

В последните дни Радостина не спира да се хвали, че е въпрос на време на Харис Кунтурис да бъдат запорирано цялото имущество и дружествените дялове и активите на всички дружества, с които някога е имал нещо общо. Даже и на тези, които е продал преди години.

Наказателната акция срещу Кунтурис с помощта на приятелката на Радост – градския прокурор Илияна Кирилова и бившето ѝ гадже Сотир Цацаров, е в ход. Да си знае той с кого си има работа.

На нас не ни остава друго, освен да чакаме да видим доколко се е срастнала престъпността с държавната машина. Ще бъде жалко, ако обещането ѝ за запорите и конфискацията се потвърдят. Жалко не само за пострадалия Кунтурис. Но още по-жалко за българското правосъдие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече