„Заедно за прогрес“: Провалът на управляващите ще доведе до нови избори, време е за обединение в ляво

0

Форум с надслов “ЗАЕДНО ЗА ПРОГРЕС” ще се проведе на 19 март от 13 ч. в София в зала “Рейнбоу плаза”, съобщиха организаторите от Българска прогресивна линия.

Все по-очевидният провал на управляващата коалиция вероятно ще доведе до предсрочни избори още през следващите месеци. При тази политическа конюнктура много вероятно е да се повтори сценарият от миналата година за липса на мнозинство за формиране кабинет и продължаващ хаос от поредица служебни правителства. Либералният център не е способен да роди продуктивен проект, посочват организаторите.

„Вдясно е ГЕРБ с негативите от 12-годишното си управление. Налице е и заплахата от псевдопатриотични, популистки формации. Време е за истинска алтернатива, а не за нов избор на „по-малкото зло“, пише още в представянето на събитието.

Обществото се нуждае от отговорно и компетентно управление. С нашата инициатива “ЗАЕДНО ЗА ПРОГРЕС” желаем да положим начало на взаимодействие за силна левица с участието на всички партии, чиято мисия е социалната справедливост, борбата с неравенствата за постигане на просперитет, културен и икономически прогрес. Само обединение на партиите в ляво може да гарантира на суверена национално отговорно и социално адекватно управление в тези нестабилни, кризисни времена, завършват организаторите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече