Елеонора Митрофанова – „желязната лейди“, която се гаври с премиера и клати правителството

0

Гавра без грам дипломатичност – така може да бъде окачествена вчерашната реакция на Руското посолство у нас. В прав текст Елеонора Митрофанова нарече арогантно Кирил Петков „чиновник“, който независимо от ранга и публичната длъжност,  няма право публично да критикува руския посланик. Реакцията и дойде след изказване на министър-председателя, че ще има дипломатически отговор към Митрофанова за некоректни коментари и обиди към България.

Реално от месец Елеонора Митрофанова се държи провокативно и 

фабрикува хибридки,  сипе обиди и просташки предупреждения

към българите и държавата. Преди две седмици се извини на премиера за квалификацията „натовски подлоги“, но явно съвсем не е разбрала дипломатичния урок, който получи.
Вчерашният дързък и непремерен тон е в разрез с Виенската конвенция, която еднозначно блокира всяко неуважение към приемащата страна и нейните институции и народ. Няма друг дипломат в София, който да си е позволявал подобно неуважение към България. Но явно Митрофанова е учила дипломация единствено в школата на КГБ и прилага методите на кагебешниците в работата си.

Без всяко съмнение поведението на руската дипломация у нас има за цел 

създаване на провокации,

които да ескалират напрежение и противопоставят двете страни.

Митрофанова просто реализира подла хибридна операция, която неминуемо постига няколко цели:

1. Руският първи дипломат в България се представя като ярък бранител на путинските идеи и стратегии, на мръсната война срещу Украйна. Митрофанова играе ролята на верен страж на Кремъл у нас, като в същото време се представя за жертва на българските „натовски подлоги“, която е обект на атаки и обивинения. За режима в Москва Елеонора се превръща в герой.

2.  Клати правителството, което и без това се люшка от самодейни пориви. Редица политици и общественици, включително и от управляващата коалиция призовават за обявяването й за персона нон грата. Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов на два пъти публично от ефира на Нова ТВ призова Митрофанова да бъде изгонена. Генералът е шеф на вътрешната комисия в Народното събрание, разполага с огромен обем секретна оперативна информация. Щом той зове за тази крайна санкция, трудно обикновенният гражданин ще си даде сметка какви мътни и гнусни каши се е забъркала руската тьотька. Освен това тя ще е първият посланик на Русия в страна от ЕС, който ще бъде изритан – прецедент. Ако обаче Външно и правителство предприемат процедура Митрофанова да получи еднопосочен билет за Москва, това означава активиране на БСП, което от почти век пази у нас интересите на Русия, независимо, кой управлява в Кремъл. Освен Нинова ще се активира и петата колона на ватниците в парламента  и извън парламента – възрожденци, копейки, атакисти, русофили, а твърде възможно е и цели групи от спящи клетки в ДПС, „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“. Така кабинетът ще приключи драматично летящия си старт.

3.  От тази мръсна ситуация дивиденти ще събира единствено Румен Радев и обкръжението му, което е другият стълб на руските и путинските интереси у нас. Предстоят нови служебни правителства на президента, а са възможни и други изненади.

4.  Крайна мярка срещу Митрофанова ще превъзбуди и най-заспалите русофили, русороби, русопаразити и обикновенни путинофили у нас, които заедно с руските граждани, живеещи на наша територия могат да поискат Путин да ги освободи от българските нацисти, гейове, джендъри, либерасти, соросоиди и т.н.

Големият проблем е, че до тази патова ситуация се стигна, след като Митрофанова и Петков заговориха по един и същ начин, че България не трябва да предоставя оръжие на Украйна, сякаш в един и същи център са ги обучавали какво да говорят. Премиерът сам се превърна в маша на руската хибридна операция, позволявайки си дори да излъже, че цели 84% от народа ни бил против наша намеса във войната.

Два са вариантите за отиграване, но те не могат да действат поотделно, защото са взаимосвързани: 

1. Нинова да се окаже наистина мъж и то български, и да застане с партията си зад националното достойнство и родния интерес като защити правителството, което обявява Митрофанова за персона нон грата. 

2. Петков да покаже, че в гащите си има топки, защото с неговите пробиотици кремълското зло у нас не може да бъде спряно или лекувано. Личното му оцеляване като министър-председател и личност вече минава 

единствено през изгонването на Митрофанова

Той сам си изгори другите възможни мостове. Все пак Петков има светлия пример на Стефан Стамболов, който на 6 нонември 1886 г. къса дипломатическите отношения със световния фактор тогава Русия. Нашият храбър харвърдски възпитаник е в по-изгодна ситуация днес. Няма нужда да къса дипломатически отношения, а само да изрита невъзпитаната другарка. Освен това Русия днес не е световна сила, а презряна държава, терорист и масов убиец, източник на войни и трагедии. Краят на путинския режим е близък, а обкръжението му, неизменна част от което ще бъде и Митрофанова, ги очаква съдът в Хага като военнопрестъпници. 

Премиерът да избира по ботевски – позор или слава!

Автор: Димитър Иванов

Източник: Faktor.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече