Цветан Василев се намеси: Прокуратурата е щит на мафията, Гешев го държат с компромати

0

Арестът на Бойко Борисов показа, че в България няма недосегаеми и това е един от положителни ефекти на ареста. Получих одобрителни и окуражителни сигнали от САЩ, Брюксел, Гърция и други европейски страни. Трябва да си даваме ясна сметка, че в България има война срещу мафията, а прокуратурата остана последната крепост на тази мафия. Ако за някой, някъде навън, е имал съмнение, че прокуратурата в лицето на Гешев и Цацаров е реален обвинител, то това съмнение вече е разсеяно.

Аз не смятам, че поведението на Иван Гешев е негово собствено желание. Той е човек, ориентиран към властта и много алчен, но е и много слаб човек. Предполагам, че е държан със страхотни компромати от Борисов. Свободният живот и кариерата на Иван Гешев биха приключили на секундата, ако  извадят компроматите срещу Гешев, заяви банкерът Цветан Василев в „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком.

Упражнението с ВСС е по-скоро да се покаже степента на деморализация на ВСС. Не би трябвало да се губи особено времето с управляващата коалиция, че ВСС ще промени мнението си, те също не са свободни хора. Трябва да се постави ударение върху ликвидирането на онези структури, които са най-големите бухалки на прокуратурата.. Важно е на прокуратурата да й бъдат орязани възможностите да използва спецпрокуратурата. Важна е промяната в структурата и функциите на КПКОНПИ. Тя също е бухалка, знае се много добре как действа в тандем Гешев и Цацаров. Съдебната реформа не се заключава с Гешев и Цацаров, но от друга страна съдебна реформа с Гешев и Цацаров е невъзможна, каза още Василев.

Сигналите на БОЕЦ оставят някъде да отлежават. Ако има ценна информация се опитват да я прикрият. Със сигналите на БОЕЦ ще се стигне до разследване. Това може да се осъществи чрез КПКОНПИ, ако има разследващи функции. Като няма шанс Гешев да бъде сменен, в крайна сметка трябва да бъде впрегната нова структура. Иначе се провалят грандиозни разследвания – за магистрали, за монтажи, кражбата от ВМЗ „Сопот“, кражбата на Бисер Лазов и др., които не се виждат само от Гешев и неговата камарила в прокуратурата, смята той.

Предизвиква окото включването на Гешев в по-ранен етап в ликвидирането на КТБ. Той е бил включен още в начален етап. Истината си пробива бавно път. Докато си вдигне гащите, лъжата обикаля света. Но тези господа пак са направили грешки. Трябва да се видят връзките на Гешев с прокурор Бисер Кирилов. През 2018 г. ми го представиха в Сърбия, каза, че е близък приятел на Гешев. Аз му казах, че се е променил Гешев. Накрая ми предложи компромат за Гешев, да ми продаде флашка. Не съм я слушал. Но това може да е било постановка на самия Гешев. Може да е бил опит за капан. Това добавя нюанс, че Гешев е бил съучастник в началото на ликвидацията на КТБ. Връзката с Красимир Методиев е била много, много по-близка, обясни банкерът някои по-малко известни факти, обясни той.

Петата колона на Русия в България са хората, които направиха възможни всички национални предателства в полза на руския интерес. Това е правителството на Борисов посочи банкерът.

Основни кредитори на Булгартрансгаз са руски банки. Той в момента е в истински фалит при тази задлъжнялост. Но в един момент може да стане руска собственост. Цялата му инфраструктура може да се окаже в руски ръце. Цивилизованият свят не може да ликвидира задълженията на Булгартрансгаз към определени банки.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече