Волята на Гешев е – никога да не се деархивира папката за Мата Хари

0

Хората на Иван Гешев поискали от НСО записите от камерите, които засичат влизащите и излизащите хора в МС. Много правилно се питате каква е целта на прокуратурата и защо е решила точно в този миг повторно да ни покаже лицето си зад маската на ”блюстител на закона”.

Първият път още го помним – когато гавазите от “Бюрото за защита на свидетелите”, под прякото командване на Гешев, нахлуха в президентството. От оперативните служби подсказват сегашната активност – борба за информация. 

Информацията е най-силното оръжие не само на лидерите, призвани да прогнозират и планират безоблачното бъдеще на народите си, но и на тези, особено по нашите земи, които са се усъвършенствали в интриги, завери, подлости и удари под кръста. Информацията в ръцете им се превърна в разменна монета, която може да се затъркаля по паважа и да влезе във всеки джоб, стига целта да се постигне. А тя е: отстрел на някой неудобен или поне да се упражни натиск върху него. 

На българина не му е чуждо  желанието чрез компромат да стегне примката около шията на този, който му пречи. Душенето с “данни” се превърна в запазена марка, особено за хората от прокуратурата, политици, висши магистрати и олигарси. Процедурата е запазена марка на мракобесната ДС, чиито представители правят жалки опити да тровят  живота ни и до ден днешен. Един известен бандит от близкото минало обичаше да учи подчинените си: Овцата не се коли, а се стриже.

Надали някой си спомня още за онези пет кашона с документи с класифицирана информация, включително с гриф „Строго секретно” , за които Гешев сам се похвали, че са открити при влизането в президентството през 2020 година. Какво съдържат и къде са те сега, едва ли някой се вълнува. Но данните от въпросните тайнствени кашони безспорно биха могли да се превърнат в бомба, която да бъде взривена в подходящ момент. Без да сме дали и едно патронче на Украйна и така да се намесим във войната, както ни уверяват пропутинските глашатаи. И  без да разберем откъде ни идва. 

Близки до Гешев казват, че се хвалел пред тях, как ей сега, да щракне с пръст и ще събере 200 гласа в парламента. Даже бил спокоен, че цялата работа около закриването на “Спеца” била празна лакардия. Да има подкрепата на сто народни избраници – можем да го понесем. Ужасно, но ще си го обясим със зависимости и задкулисни връзки. Нали вътре са бившите управници –  не им се иска да ги разкарват с белезници. Гешев може и да е гарант за това, че ако ги закопчаят, ще е само през “трупа му”. Но двеста?… Дали не разчита на “секретните” кашони?

От лятото на 2020 г. още звучи народният глас:  “Гешев е позор”. Две години по-късно, той ни предлага най-нахално нещо като “Президентство 2”. След арестите на МВР, подопечните на Гешев се “заеха” с ваденето на “кирливите ризи” на Борисов и сие. Ако нещо са се объркали и все пак са  решили  да тръгнат по следите на чернокосата Мата Хари – мистериозната дама от спалнята на експремиера, с  чекмеджета, кюлчета и пачки, несъмнено ще ги отведе до истината. До този момент, ведомството на главния прокурор упорито отказва да тръгне по петите на красавицата. А можеше. Казват, обаче че информацията за нея е налице, но е  пратена в кашоните за “лична употреба”. 

Въпросът е, дали на Гешев изобщо ще му остане време да деархивира папката за Мата Хари, както и много други със сходен сюжет. Убедихме се, че ако разчитаме на неговата воля, това никога няма да се случи. 

Докато пишех тези редове, ми се обади приятел. Споделих му върху коя тема се трудя, а той, сякаш недоразбрал какво точно му казвам, ме попита: “Чуваш ли силния вятър навън”? Чак прозорците треперят, – отвърнах. А той се засмя: “Може да счупи някое дърво, да строши керемиди и да отнесе нечие пране, но каквито и поразии да направи, не може да спре пролетта. Дори й помага…”. И тогава разбрах какво всъщност ми казва…

Каквито и поразии да  си е наумил да извърши Гешев, каквито и кашони да рамахва, и да преглежда камери – времето му изтича. Вятърът го е подхванал и това са последните му опити да наранява. Пролетта винаги идва и Гешев и гешевци ще останат в мрачните студени сенки на отминаващата зима. 


Автор: Катя Илиева

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече