Зеленски: Животът ще победи смъртта! Русия е спонсор на тероризма

0

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че е „спонсор на тероризма“ във великденското си обръщение, като осъди смъртоносната атака срещу южното пристанище Одеса, която съвпадна с честването на Велика събота преди празника на Великден, празнуван на 24 април от много християни в Украйна.

„Днес беше Велика събота за християните от източния обред. Денят между Разпятието и Възкресението. Изглежда Русия е заседнала в такъв ден“, каза Зеленски. „Но ще има Възкресение. Животът ще победи смъртта. Истината ще победи всяка лъжа, а злото ще бъде наказано.“

Най-малко осем души, включително тримесечно бебе, бяха убити при руски ракетни удари в Одеса в събота, каза Зеленски. По-рано украински служител каза, че най-малко шест крилати ракети са били изстреляни към пристанищния град, докато Русия продължава бруталната си офанзива в южната и източната част на страната.

В изказването си в събота вечерта Зеленски благодари на защитниците на страната, „които гарантират нашата сигурност тази нощ преди Великден и всеки ден“ и обеща справедливост за Украйна.

„Въпрос на време е всички руски убийци да усетят каква е справедливата реакция на техните престъпления. Въпрос на време е да върнем всички депортирани украинци у дома. Въпрос на време е всички наши хора в цяла Украйна усети какво е силен мир“, каза той.

Много украинци празнуват Великден според Юлианския календар, като тази година Великден се пада на 24 април.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече