Атлантическият съвет към Петков: Престанете да унижавате България! Изборът сега е ваш, после ще бъде наш!

0

Атлантическият съвет излезе с позиция към Кирил Петков. В нея те призовават премиера да престане унижава България и българските граждани, които имат достойнство. Поводът е обявеното посещение на управляващата коалиция в Киев.

Ето и цялата позиция на Атлантическият съвет:

Г-Н ПРЕМИЕР, ПРЕСТАНЕТЕ ДА УНИЖАВАТЕ БЪЛГАРИЯ!

Крайно време е Кирил Петков да разбере, че ние, българските граждани, имаме достойнство. Както и украинските граждани имат достойнство, а техните лидери са пример в това отношение за политическите водачи от Свободния свят.

Наистина ли нашият премиер не осъзнава, че ужасно разочарова украинския народ, включително стотиците хиляди етнически българи, които бранят днес родината си от руските варвари?!

След огорчението, което изпита украинската делегация, пристигнала в България, за да поиска военна помощ, а получи разтакаване и обяснения с нелепи извинения,

Кирил Петков няма работа в Киев.

Не вярваме да е добре дошъл там и надали ще бъде посрещнат като лидер на приятелска държава, която помага на изпадналия в беда съсед с всичко, което има.

Украинците са гостоприемни хора, но днес са изцяло ангажирани с отбраната на страната си. Нямат време за протоколни срещи, за тържествени обеди и вечери или да разхождат гостите си до масовите гробове в Буча или из разрушените и ограбените домове на украинците, за да си правят гостите селфита и ПР на гърба на непрежалимите украински жертви.

Много е вероятно да няма с кого от държавните лидери на Украйна да се срещне българската делегация. Може би само с някой вицепремиер, отговарящ за разпределението на подарените 2 000 каски и бронежилетки. Защото, според волята на дарителя – България, те трябва да се раздадат на цивилните граждани, с приоритет на етническите българи в Украйна. Тази цинична заръка на Румен Радев, пРезидент на Кремъл в България, е добре запомнена и украинското правителство ще се съобрази с нея. И пак ще благодари. Защото са възпитани и горди хора. Но огорчението в тях ще остане.

Г-н Петков, нямате работа в Украйна!

Не и преди да сте свършили работата си в България.

Тръгнете за Киев само след като правителството е взело решение да изпрати за Украйна оръжие, включително тежко въоръжение, по списъка, който ви е предоставен преди повече от месец и половина.

Когато тръгнете за Киев вземете със себе си посланика на България, за да отворите отново посолството на страната ни в Киев и консулството в Одеса.

Това ще е силен символен знак към Украйна, който ще бъде високо оценен.

Това ще означава, че България вярва в победата на Украйна и че ще и помогне да прогони руските нашественици от земята си.

Г-н Петков, ако не направите тези неща до сряда, не тръгвайте за Киев.

Не унижавайте поне нас, българските граждани.

По-добре отидете в Москва. И без това вече върнахте българския посланик там. И не изгонихте Митрофанова от България. Не дадохте оръжие на Украйна, гласувате в ЕС против енергийни санкции за Русия, пропускате руски самолети над България, арестувате хора, които протестират с надписи против агресора Русия върху ПСА, известен като МОЧА.

Вървете в Кремъл, г-н Петков. Вземете Орбан и Вучич със себе си и бъдете сигурни, че престъпника Путин ще ви посрещне с :“Молодцы“.

Време е за избор г-н премиер:

В Киев с оръжие, посланик и високо вдигната глава или в Москва без оръжие, без армия и без достойнство.

Няма време, г-н Петков!

Изборът сега е ваш. После изборът ще бъде наш.

Източник: Fakti.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече