Различен прочит: Какво щеше да прави Борисов, ако бе на власт в този момент

0

Още преди да ни спрат газа, от Кремъл щяха да се обадят на Борисов и да го инструктират къде да превеждаме рублите, превърнали се в шума.

Виден палячо от ГЕРБ, приличащ на платена тайландска оплаквачка се възпалил пред камерите на БНТ и нарежда какво щели да направят Борисов, той, Дани и Томето ако били на власт сега. Още преди Русия да не спре газа, Борисов щял да му се обади посред нощ и да възложи спешна задача да се осигури ценната суровина отнякъде.

Рано сутринта Б.Б. пак щял да звъни, да му докладват какви решения са взети. По обяд вече трябвало да чуе рапорти за свършена работа. А това означавало, че Дани щял да излети за САЩ и там да стои, докато уреди втечнен газ и подкрепа за България. Палячото пък щял да се изстреля като руска ракета към жилищен блок в посока Катар, ОАЕ, Азърбайджан и къде ли още не, за да докара евтин газ. Томето… ех, Томето, той пък щял да е в Брюксел да натиска ЕС да ни помага… Въобще – щяхме като джанките, да сме цъфнали и вързали.

Така работел Борисов, рече палячото, с драматизъм в гласа и вяра в изречените глупости. Ама дванайсет години така ли работехте? – попита водещия, смаян от мътния словесен поток. Не получи отговор.

Една издухана флигорна от ГЕРБ повтори горе-долу същите опорки по БНР, като всяко изречение завършваше с нападки, колко некадърни са днешните управлаващи. Не пропусна да подчертае, че Турски/Руски/Балкански поток е историческо постижение на Борисов и ГЕРБ. Трите милиарда, изсипани в него не били народни пари, а пари на Булгартрансгаз. Сякаш парите на Булгартрансгаз са си лично негови… Но флигорната ни залива с фалшиви звуци без да и пука. А не ѝ пука, защото не е в затвора, където трябваше да е, ако се спазваха законите.

От ГЕРБ друго няма да чуем – там лъжите и демагогията са партийна религия.

Реалността обаче е друга.

Накратко:

Още преди да ни спрат газа, от Кремъл щяха да се обадят на Борисов и да го инструктират къде да превеждаме рублите, превърнали се в шума. И Борисов щеше да козирува. След което щеше да обясни, че го е направил заради националните интереси. Цената щеше да определи Путин.

След това Борисов щеше да изстреля Дани да обяснява на килимчето във Вашингтон как Русия ни заплашва с ракети и той е бил принуден да вземе такова решение, оставайки най-големият натовец.

През това време от отпуснатите 148 милиона на България от ЕС помощ във връзка с бежанската криза заради войната с Украйна, поне сто милиона щяха да изчезнат по познатата схема: неясни фирми, неясни банкови преводи, тегления кеш, влачене със сакове към резиденция „Бояна“ и пр.

Други над 3 милиарда евро от 6,3-те милиарда, които ЕС ни дава като първа стъпка по Плана за възстановяване и развитие щяха да потънат още преди да са стигнали до София. Как? – Борисов и тези край него знаят отлично.

Милиони щяха да се налеят в посока към украинските бежанци у нас, но нямаше да стигнат до тях. Палячото, флигорната, Дани, Томето и останалите знаят как, къде и че такъв законът на мафията. Капо ди тути капи получава лъвския пай от „национално отговорната политика“, известна повече като грабеж, а останалото се разпределя по веригата надолу. За изтерзаните възрастни българи по 50 кинта, раздавани от прозореца на джипката. И да целуват ръка, щото… нали…

Прокуратурата щеше да подслушва и следи организатори на протести и обикновени протестиращи, полицаи щяха да бият демократично, да се повдигат обвинения, да се рекетират фирми и бизнесмени – стил и метод на борисовото управление.

В слугинажа към Путин щяха да са впрегнати всички тайни служби, министерства и прочие ведомства. За пред Вашингтон и Брюксел щяха да изгърмят още дузина пенсионирани полковници като агенти на Москва. Олигарсите край Борисов щяха да натрупат несметен улов в мътната вода покрай войната срещу Украйна. Голям келепир щеше да падне и от изпирането на милиарди на руски олигарси и политици, прехвърляне на имоти и банкови сметки, за да не попаднат под ударите на санкциите на ЕС.

Това са само част от свинщините, които „в името на националния интерес“, щеше да извърши борисово управление в днешната ситуация.

Само че, понеже знаят колко са крадливи и некадърни, от ГЕРБ вдигат врява, плюят по Петков, Василев и останалите, но не смеят да поискат вот на недоверие. Не искат и да управляват, страхливците, затова залагат на техните медии, политолози, експерти и останалата зависима паплач да ругаят публично и да се мъчат да изперат престъпния си образ.

П.П. Палячото не каза нищо за това, какво би правил Борисов след третото отговорно обаждане по обед. Жокер: Рита топка, играе карти, посреща благодарни бизнесмени, получава подаръци, уточнява с Гешев как да се ликвидират „вредителите“, изпраща паричен запис към Барселона, усамотява се с Мата Хари…

Автор: Емил Азар

Източник:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече