Официално: ЦРУ „вербува“ руснаци да издадат информация за нахлуването на Путин в Украйна (ВИДЕО)

0

ЦРУ разпространи инструкция към руските граждани, благодарение на която те могат да се свържат с управлението и да съобщят на разузнаването информация за руското нахлуване в Украйна. Видеото си инструкцията е качен на официалния канал на ЦРУ в Ютюб. Управлението съветва руснаците да ползват за връзка не домашен или работен компютър както и такав интернет връзка. Препоръчва се ползване на надежден VPN или браузера Tor. Едва след това трябва да се попълни името, длъжността и безопасен начин за обратна връзка. 

АР коментира, че офицален представител на ЦРУ съобщава, че „има руснаци, които отчаяно се опитват да се свържат с ЦРУ“, за да съобщят информация за нахлуването в Украйна. Той не посочва броя им, като подчертава, че инструкцията ще помогне на руснаците да не бъдат разкрити от руските спецслужби. 

Ню Йорк таймс отбелязва, че ЦРУ за първи път публикува обръщение на руски. Изданието предполага, че управлението се интересува предимно от правителствени служители на РФ с достъп до секретна информация.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече