Бивш военен министър: Никой няма да нападне България

0

Никой няма да нападне България, няма причина, защото ние не сме заплаха. Освен това България е и член на НАТО. Категорично никой няма да нападне България и това трябва да бъде съвършено ясно. Това сподели в сутрешния блок на Нова телевизия експертът по национална сигурност и бивш военен министър Бойко Ноев.

Той упрекна държавата в закъснението си да извърши бърза модернизация на армията и нужното превъоръжаване, както сториха всички останали страни от Източна Европа, давайки конкретен пример с Полша, която дари 200 руски танка на Украйна, за да получи в замяна нови машини.

На въпрос защо към България не е била отправена оферта, при която страната ни да предаде на Украйна стара военна техника и да получи по-модерна от НАТО, Ноев посочи като причина „голямото влияние на путинизма у нас“.

Ние сме преклонили глава, ние се страхуваме, въпреки че Русия вече ни обяви за враг. Просто България е несолидарен и колеблив съюзник на НАТО, обясни той.

По думите му бъдещето на Българската армия “ не е в миналото и не е в ремонта на старата руска техника“. Руските оперативни групи са в България, защото путинизмът е проникнал във всички пори на българската власт – служби, прокуратура, изпълнителна власт, коментира още бившият военен министър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече