Древен ръкопис сочи датата на страшния съд и мястото на рая

0

Отдавна забравен ръкопис разказва да пришествието на Антихриста и Страшния съд. Ръкописът е открит от картографа Чет ван Дузер от САЩ в архивите на калифорнийската библиотека Хънтингтън, съобщава National Geographic. Ръкописът е бил създаден в немския град Любек от неизвестен автор между 1486 и 1488 година.Сега манускриптът се намира в частната библиотека Хънтингтън в Сан Марино, едно от предградията на Лос Анджелис.

Текстът е написан на латински и съдържа мрачни пророчества. Авторът разказва, че светът може да очаква пришествие на Антихриста и Страшния съд, който според него трябвало да настъпи през 1651 г.

Ръкописът се съпровожда с карти, една от които е наречена от изследователите „карта на ада“. Според Ван Дузер ръкописът е дело на някой от много образованите хора от онова време, най-вероятно лекар.

Също така в ръкописа е посочено мястото на рая. Според неизвестния автор, за да се попадне там, трябва да се преодолеят 777 немски мили от Любек до Йерусалим, а оттам – още 1000 мили до източния края на Земята.

Немската миля е остаряла мярка за дължина, която има множество вариации, затова изследователите не са успели да изчислят съвременния еквивалент на пътя, посочен в ръкописа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече